ΚΟΣΜΟΣ

Ολάντ: Γιορτή του ποδοσφαίρου και της ευρωπαϊκής ιδέας το Euro 2016

Ολάντ: Γιορτή του ποδοσφαίρου και της ευρωπαϊκής ιδέας το Euro 2016
REUTERS / POOL

Λίγες ώρες πριν από τη «σέντρα» στο Euro 2016, ο Φρανσουά Ολάντ εκφράζει την αισιοδοξία του και δηλώνει σίγουρος ότι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που ξεκινά απόψε θα αποτελέσει «γιορτή του ποδοσφαίρου και της ευρωπαϊκής ιδέας». Παρότι μάλιστα η χώρα του  βρίσκεται στη δίνη κινητοποιήσεων, ο Γάλλος πρόεδρος δεν χάνει το χιούμορ του.

«Για τη Ρουμανία, δεν επιμένω επειδή απόψε υπάρχει ένας αγώνας ποδοσφαίρου ανάμεσα στη Γαλλία και τη Ρουμανία, άρα αγαπάμε πολύ τη Ρουμανία, μέχρις ενός ορισμένου σημείου», αστειεύθηκε ο Ολάντ.

«Όπως και να 'χει θα υποδεχθώ σε λίγο τον ρουμάνο πρωθυπουργό και αυτή θα είναι επίσης μια γιορτή για την Ευρώπη. Θα έρθουν να παίξουν ομάδες που εκπροσωπούν χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφόσον αποφασίσουν να μείνουν», συμπλήρωσε ο Ολάντ, σύμφωνα με το ΑΠΕ, συνδέοντας την Αγγλία με το βρετανικό δημοψήφισμα.

«Αλλά η Βρετανία έχει πάντα ιδιαιτερότητες. Πρόκειται για μια χώρα που εκπροσωπείται από τρεις ομάδες στη διοργάνωση. Κι έπειτα υπάρχουν χώρες που θα εκπροσωπηθούν σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση που είναι το Euro και οι οποίες δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Τουρκία, αλλά και η Ρωσία, η Αλβανία, έστω κι αν η Αλβανία είναι υποψήφια για ένταξη.

Άρα θα είναι μια γιορτή του ποδοσφαίρου, αλλά και μια γιορτή της ευρωπαϊκής ιδέας, που εκτείνεται πολύ πιο πέρα από τα σύνορα», κατέληξε ο εμφανώς κεφάτος Ολάντ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ