ΚΟΣΜΟΣ

Επαναπατρίστηκαν οι δύο Αμερικανοί που είχαν απαχθεί στα σύνορα με το Μεξικό τη Δευτέρα

Επαναπατρίστηκαν οι δύο Αμερικανοί που είχαν απαχθεί στα σύνορα με το Μεξικό τη Δευτέρα
Η έρευνα διανύει τις πρώτες ημέρες της, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις AP/Gregory Bull

Οι δύο Αμερικανοί πολίτες που απήχθησαν από ενόπλους την Παρασκευή στο Μεξικό, αφότου οδηγήθηκαν από τους ενόπλους στη βορειοανατολική πλευρά της χώρας, επέστρεψαν σήμερα στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στη διαδικασία για τον επαναπατρισμό των λειψάνων των άλλων δύο Αμερικανών που σκοτώθηκαν στο ίδιο περιστατικό.

Η έρευνα διανύει τις πρώτες ημέρες της, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις, προσθέτοντας ότι το FBI μπορεί να έχει περισσότερα στοιχεία να ανακοινώσει την κατάλληλη στιγμή.

Λίγο νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι ήταν σε επαφή με τις οικογένειες των τεσσάρων Αμερικανών που απήχθηκαν στο Μεξικό και ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημερωνόταν για το περιστατικό αυτό.

Η εκπρόσωπος Καρίν Ζαν-Πιερ πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεργάζονται με Μεξικανούς αξιωματούχους για να μάθουν περισσότερα στοιχεία για το περιστατικό αυτό.

Σημειώνεται πως οι τέσσερις Αμερικανοί, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, επέβαιναν σε ένα λευκό μίνι βαν με πινακίδες της Βόρειας Καρολίνας όταν πέρασαν στο Ματαμόρος, στην Πολιτεία Ταμαουλίπας του Μεξικού, την περασμένη Παρασκευή, ανακοίνωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ, ζητώντας τη βοήθεια των πολιτών ώστε να ταυτοποιηθούν οι απαγωγείς.

Οι ένοπλοι άνδρες φέρεται ότι πυροβόλησαν τους επιβάτες του μίνι βαν και στη συνέχεια τους επιβίβασαν σε ένα άλλο όχημα και έφυγαν από την περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ