ΚΟΣΜΟΣ

Μυστήριο με τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους - Φήμες για σοβαρό τραυματισμό του

Μυστήριο με τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους - Φήμες για σοβαρό τραυματισμό του
TWITTER / KHUSHAHALSINGH

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση ότι ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στο Ιράκ, ωστόσο η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώνεται από επίσημα χείλη.

Το ιρακινό κανάλι Al Sumariya, το οποίο σε γενικές γραμμές είναι αξιόπιστο σε ό,τι αφορά την ενημέρωσή του για τη δράση των τζιχαντιστών, μετέδωσε την Παρασκευή ότι ο τόσο ο Αλ Μπαγκντάντι, όσο και άλλα σημαντικά και μη στελέχη του Ισλαμικού Κράτους τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιχείρησης που είχε ως στόχο κτίριο της οργάνωσης που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Σύμφωνα, πάντως, με το Reuters, ούτε οι επικεφαλής της υπό των ΗΠΑ συμμαχίας, αλλά ούτε και οι Κούρδοι και Άραβες αξιωματούχοι ασφαλείας στην περιοχή είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν τη συγκεκριμένη πληροφορία.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορεί είδηση περί σοβαρού τραυματισμού του αλ Μπαγκντάντι, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Ιμπραΐμ αλ Σαμαράι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ