ΚΟΣΜΟΣ

Χιλή: Ληστές προσπάθησαν να κλέψουν 32,5 εκ. ευρώ - Δύο νεκροί σε ανταλλαγή πυρών

Χιλή: Ληστές προσπάθησαν να κλέψουν 32,5 εκ. ευρώ - Δύο νεκροί σε ανταλλαγή πυρών
Οι ληστές, δέκα συνολικά σύμφωνα με τις αρχές, έφτασαν στο αεροδρόμιο στις 7.30 το πρωί, επιβαίνοντας σε τρία οχήματα AP Photo

Δύο άτομα σκοτώθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαντιάγο, στη Χιλή, σε μία αποτυχημένη ληστεία σε ένα θωρακισμένο φορτηγάκι, το οποίο επρόκειτο να παραλάβει 32,5 εκατομμύρια δολάρια, προερχόμενα από το Μαϊάμι.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο εισαγγελέας Εντουάρντο Μπαέσα, που έχει αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης, τα χρήματα μεταφέρονταν από ένα αεροσκάφος της εταιρείας Latam και επρόκειτο να τα παραλάβουν υπάλληλοι της τοπικής εταιρείας υπηρεσιών ασφαλείας Brinks, όταν ένοπλοι ληστές προσπάθησαν να τα αρπάξουν. Επενέβησαν αστυνομικοί και τους απώθησαν.

Ένας εργαζόμενος στη Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC) και ένας από τους δράστες σκοτώθηκαν στην ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε.

AP Photo

Οι ληστές, δέκα συνολικά σύμφωνα με τις αρχές, έφτασαν στο αεροδρόμιο στις 7.30 το πρωί, επιβαίνοντας σε τρία οχήματα. Άνοιξαν δια της βίας μια πύλη και έφτασαν στη ζώνη του αεροδρομίου όπου είχε σταθμεύσει το θωρακισμένο βανάκι, περιμένοντας να παραλάβει τα χρήματα. Οι φρουροί ασφαλείας τους αιφνιδίασαν και οι δράστες έφυγαν αφού πυρπόλησαν δύο από τα οχήματα με τα οποία είχαν φτάσει στην περιοχή.

AP Photo

Ο υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Μονσάλβε είπε στους δημοσιογράφους ότι οι δράστες μπήκαν στο αεροδρόμιο αφού προηγουμένως έδεσαν έναν φρουρό ασφαλείας. «Υπήρξε σφοδρή ανταλλαγή πυρών», είπε ο υπουργός, τονίζοντας ότι οι φρουροί «απέτρεψαν μια ληστεία από καλά οργανωμένους και βαριά οπλισμένους» κακοποιούς.

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει και άλλες ληστείες μεγάλων χρηματικών ποσών από το αεροδρόμιο Αρτούρο Μερίνο Μπενίτες της χιλιανής πρωτεύουσας. Το 2017 μια ομάδα ενόπλων άρπαξε περισσότερα από 18 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τρία χρόνια αργότερα ληστές έκλεψαν 15 εκατομμύρια δολάρια από ένα θωρακισμένο φορτηγάκι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ