ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον έξι οι νεκροί από πλημμύρες από κυκλώνα στο Περού

Τουλάχιστον έξι οι νεκροί από πλημμύρες από κυκλώνα στο Περού
Ο κυκλώνας συνδέεται με το κλιματικό φαινόμενο Ελ Νίνιο, το οποίο προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας των υδάτων του Ειρηνικού στα ανοιχτά της Νότιας Αμερικής AP Photo/Jao Yamunaque

Σε τουλάχιστον έξι ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους στο Περού λόγω πλημμύρων που έχουν προκληθεί από τον κυκλώνα Γιάκου, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή (10/3) η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της χώρας.

«Μέχρι την Παρασκευή (10/3) έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους», ανακοίνωσε ο οργανισμός με ανάρτησή του στο Twitter.

Καταρρακτώδεις βροχές και υπερχείλιση ποταμών αυτήν την εβδομάδα (6-12/3), οι οποίες αυξήθηκαν το τελευταίο 48ωρο, έπληξαν αστικές και αγροτικές ζώνες σε παράκτιες περιοχές της Λα Λιμπερτάδ, Λαμπαγέκε, Πιούρα και Τουμπές (βόρεια), στα σύνορα με τον Ισημερινό.

Ο κυκλώνας Γιάκου, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 χιλιομέτρων από τις ακτές του Περού «είναι ένα πολύ ασυνήθιστο φαινόμενο, το οποίο προκάλεσε έντονες βροχές στο βόρειο τμήμα» της χώρας, δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας Σέσαρ Σιέρα στον ραδιοσταθμό Exitosa.

Ο κυκλώνας αυτός «διαφέρει από τους τροπικούς», όπως αναφέρει η μετεωρολογική υπηρεσία του Περού και συνδέεται με το κλιματικό φαινόμενο Ελ Νίνιο, το οποίο προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας των υδάτων του Ειρηνικού στα ανοιχτά της Νότιας Αμερικής.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Πολιτικής Προστασίας Κάρλος Γιάνες σε ανακοίνωσή του διευκρίνισε ότι «μέχρι σήμερα και από την αρχή της εποχής των βροχών έχουν χάσει τη ζωή τους 58 άνθρωποι».

Ο αξιωματούχος δεν διευκρίνισε υπό ποιες συνθήκες έχασαν αυτοί τη ζωή τους ούτε πότε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ