Ανοίγει το θέμα κατάργησης της αγαμίας των κληρικών ο πάπας Φραγκίσκος
Ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάργησης του κανόνα της αγαμίας των καθολικών κληρικών, άφησε ο Πάπας Φραγκίσκος, προκαλώντας αίσθηση κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με Αργεντινούς δημοσιογράφους.
«Δεν πρόκειται για δόγμα, είναι ένας προσωρινός κανόνας, και όχι αιώνια, όπως η χειροτονία ενός των ιερέων. Θα μπορούσε και να αναθεωρηθεί», υπογράμμισε ο πάπας.
Πρόσθεσε, δε, ότι «δεν πιστεύει ότι μια τέτοια αλλαγή θα αυξήσει τον αριθμό των χειροτονιών», αλλά είναι της άποψης ότι «ορισμένες φορές, ο κανόνας της αγαμίας μπορεί να οδηγήσει σε ανδροκρατία, διότι αν ένας ιερέας δεν ξέρει να συνεργάζεται με τις γυναίκες, δεν είναι ώριμος, κάτι του λείπει».
«Το Βατικανό ήταν ανδροκρατούμενο, αλλά είναι μέρος της κουλτούρας του, δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος υπαίτιος», είπε ο Φραγκίσκος.
Τόνισε, τέλος, ότι «στο μέλλον η οδός, για το θέμα της αγαμίας των κληρικών, θα μπορούσε να είναι η υιοθέτηση ενός "διπλού κανόνα", όπως συμβαίνει στις Ανατολικές Εκκλησίες», με αναφορά στην αγαμία των επισκόπων και στον έγγαμο βίο των απλών ιερέων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πάπας Φραγκίσκος: Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν τροφοδοτείται μόνο από τη «ρωσική αυτοκρατορία»
Προσεύχεται για τους νεκρούς των Τεμπών ο πάπας Φραγκίσκος
Πάπας Φραγκίσκος: «Δεν αρκεί μια συγγνώμη για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις»
Από νέα μπλόκα έως συλλαλητήριο στο Σύνταγμα εξετάζουν οι αγρότες για μετά τις γιορτές - Μοντέλο Χριστουγέννων για την έξοδο της Πρωτοχρονιάς (pics&vids)
10:38
Νέες επιδοτήσεις 108 δικαιούχων στα «Πράσινα Ταξί» - Πότε πιστώνονται οι λογαριασμοί
10:37
ΤτΕ: Αυξήσεις τιμών στα ακίνητα - Υποχώρηση στην οικοδομική δραστηριότητα
10:29
«Ρεκόρ» ψύχους στην Κεντρική Μακεδονία - Στους - 8,6 βαθμούς ο υδράργυρος στο Οχυρό Νευροκοπίου
10:27