ΚΟΣΜΟΣ

Στυλιανίδης στον Τούρκο πρέσβη: Η Ελλάδα στο πλευρό των σεισμόπληκτων όσο χρειαστεί

Στυλιανίδης στον Τούρκο πρέσβη: Η Ελλάδα στο πλευρό των σεισμόπληκτων όσο χρειαστεί
Στις εγκαταστάσεις της ΕΜΑΚ συναντήθηκαν ο Τούρκος πρέσβης και ο Χρήστος Στυλιανίδης Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας / Facebook

Ένα μήνα μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης υποδέχθηκε το πρωί της Δευτέρας (13/3) στις εγκαταστάσεις της ΕΜΑΚ τον πρέσβη της Τουρκίας, Τσαγατάι Ερτσιγιές, επισημαίνοντας πως «η Ελλάδα θα βρίσκεται στο πλευρό των σεισμόπληκτων για όσο χρειαστεί».

Ειδικότερα, ο Χρήστος Στυλιανίδης, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ανέφερε ότι: «Υποδέχτηκα στη βάση της ΕΜΑΚ τον πρέσβη της Τουρκίας Τσαγατάι Ερτσιγιές.

Η ελληνική αποστολή απέδειξε τι σημαίνει έμπρακτη, ουσιαστική αλληλεγγύη. Η Ελλάδα θα βρίσκεται στο πλευρό των σεισμόπληκτων για όσο χρειαστεί».

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρέσβης βρέθηκε στη βάση της ΕΜΑΚ και εξέφρασε εκ μέρους της τουρκικής κυβέρνησης και του τουρκικού λαού την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες τους για την συμβολή της ελληνικής αποστολής στις επιχειρήσεις διάσωσης έπειτα από τον φονικό και καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία.

Σε ανάρτηση της τουρκικής πρεσβείας στο Twitter, ο κ. Ερτσιγιές «επανέλαβε την ευγνωμοσύνη της Τουρκίας και ευχαρίστησε τα μέλη της EMAK και του ΕΚΑΒ που διέσωσαν 5 ζωές στο Χατάι μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν 10 επαρχίες της Τουρκίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ