ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Μελόνι με τους επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών για το μεταναστευτικό

Συνάντηση Μελόνι με τους επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών για το μεταναστευτικό
Στην συνάντηση συμμετείχαν, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι και ο υπουργός Υποδομών, Ματέο Σαλβίνι AP

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, είχε τη Δευτέρα συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι, τον υπουργό Άμυνας, Γκουίντο Κροζέτο, και τους επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, με αντικείμενο την αντιμετώπιση των ολοένα αυξανόμενων ροών προσφύγων και μεταναστών.

Στην συνάντηση συμμετείχαν, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι και ο υπουργός Υποδομών, Ματέο Σαλβίνι.

Σύμφωνα με αναλυτές, είναι η πρώτη φορά που οι υπεύθυνοι των μυστικών υπηρεσιών συμμετέχουν σε τέτοιου είδους σύσκεψη, στο πρωθυπουργικό της Ρώμης, μέγαρο Παλάτσο Κίτζι.

Η νέα αυτή στρατηγική, σύμφωνα και με την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, αποτελεί απάντηση στην συνεχή αύξηση των αφίξεων μεταναστών και προσφύγων που ξεκινούν τα ταξίδια τους με σκάφη δουλεμπόρων, από την Τυνησία, την Τουρκία και την Λιβύη.

Μέρος του ιταλικού τύπου, επίσης, εκτιμά ότι η πρόκειται για «μπρα ντε φερ» που οι διακινητές ανθρώπων ξεκίνησαν με την ιταλική κυβέρνηση, μετά τις δηλώσεις της ίδιας της Μελόνι, στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, ότι «η κυβέρνησή της θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, για να καταπολεμήσει τους δουλεμπόρους που εκμεταλλεύονται τους μετανάστες, οργανώνοντας ταξίδια στα οποία αμέτρητοι άνθρωποι χάνουν την ζωή τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ