Απεργούν οι πιλότοι της Air France εν μέσω Euro 2016
Προβλήματα στις μετακινήσεις φιλάθλων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στα γήπεδα της Γαλλίας, αναμένεται να προκαλέσει η τετραήμερη απεργιακή κινητοποίηση στην οποία αποφάσισαν να προχωρήσουν οι πιλότοι της Air France, με αφορμή τις περικοπές στους μισθούς τους.
Η απεργία ξεκίνησε από σήμερα, Σάββατο (11/6) και όπως εκτιμά η διοίκηση της Air France σε αυτήν αναμένεται να συμμετάσχει το 25% των πιλότων της εταιρείας, ενώ το συνδικάτο SNPL υποστηρίζει ότι 7 στους 10 δεν θα εμφανιστούν στη δουλειά τους.
Σε ότι αφορά τις πτήσεις, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Air France, σήμερα θα εκτελεστεί το 83% των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού. Για αύριο, οπότε και εκτιμάται ότι θα απεργήσει το 27% των πιλότων, θα εκτελεστεί το 80% των πτήσεων, ενώ παρόμοια πιστεύεται ότι θα είναι τα ποσοστά και την Δευτέρα.
Όπως είχε δηλώσει λίγες μέρες νωρίτερα ο διευθύνων σύμβουλος της Air France, Φρεντερίκ Γκαζέ, η τετραήμερη απεργία θα στοιχίσει στην εταιρεία περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ κάθε ημέρα. Η απεργία προκηρύχθηκε από τα συνδικάτα των πιλότων SNPL και SPAF μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για το μισθολογικό, την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Αντί να διαφωνούμε για τον αριθμό των πιλότων που απεργούν θα προτιμούσαμε να βρισκόμαστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του SNPL, Εμανουέλ Μιστραγί. Ωστόσο ο Γκαζέ, παρότι δήλωσε ότι η πόρτα του «είναι πάντα ανοιχτή», διευκρίνισε ότι «δεν θα διαπραγματευτεί ό,τι είναι αδιαπραγμάτευτο».
Μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ: Έως πότε είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για την κάλυψη 1.696 θέσεων
01:00
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του προγράμματος ψηφιακή ενδυνάμωση για ηλικιωμένους και ΑμεΑ
00:30
Ντουμπάι: Βρετανός κατηγορείται για κυβερνοεγκλήματα - Κατέγραψε σε βίντεο επίθεση ιρανικού drone
23:59
ΠΟΙΑ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝ: Χωρίς ανταπόκριση το κάλεσμα Τραμπ για «διεθνή δράση» για τα Στενά του Ορμούζ
23:50