ΚΟΣΜΟΣ

«Έσπασε» τα μηχανάκια της τηλεθέασης η φετινή απονομή των Όσκαρ

«Έσπασε» τα μηχανάκια της τηλεθέασης η φετινή απονομή των Όσκαρ
Στιγμιότυπο από την φετινή απονομή των Oscars AP/Chris Pizzello

Έπειτα από μετρήσεις που γνωστοποίησε η Νίλσεν, η εκπομπή στο ABC που πρόβαλε τις φετινές απονομές των Oscars στις ΗΠΑ, προσέλκυσε 18,7 εκατομμύρια τηλεθεατές, έναντι μόλις 16,6 εκατομμυρίων το 2022.

Ένα μεγαλύτερο ποσοστό του κοινού σε σχέση με πέρυσι ανήκει επίσης στη νεότερη δημογραφική ομάδα (μεταξύ 18 και 49 ετών).

Η φετινή τελετή αποτέλεσε μια σαφή ρήξη με την παράδοση: μετά τον περσινό πειραματισμό με τρεις γυναίκες ως παρουσιάστριες, επιστρέψαμε στον καθιερωμένο κωμικό ως οικοδεσπότη, δηλαδή τον Τζίμι Κίμελ που ήταν ο οικοδεσπότης για τρίτη φορά, και σίγουρα βοήθησε το γεγονός ότι το βασικό φαβορί ήταν σχετικά καλά παρακολουθούμενο και δημοφιλές (η κωμωδία All of a Sudden)- η βραδιά πέρασε χωρίς αντιπαραθέσεις ή σκάνδαλα.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι τελετές του 2021 και του 2022 επισκιάστηκαν από την πανδημία, το πλησιέστερο σημείο σύγκρισης είναι το 2020, όταν 23,6 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν ζωντανά τα Όσκαρ.

Η τελετή απονομής των Όσκαρ με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στην ιστορία ήταν το 1998 όταν ο Τιτανικός του Κάμερον στέφθηκε καλύτερη ταινία, την παρακολούθησαν ζωντανά 57 εκατομμύρια Αμερικανοί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ