ΚΟΣΜΟΣ

Αμοιβή 20.000 δολαρίων από το FBI για πληροφορίες σχετικά με την απαγωγή Αμερικανίδας στο Μεξικό

Αμοιβή 20.000 δολαρίων από το FBI για πληροφορίες σχετικά με την απαγωγή Αμερικανίδας στο Μεξικό
Η Μαρία ντελ Κάρμεν Λόπεζ απήχθη στις 9 Φεβρουαρίου από το σπίτι της στο Μεξικό FBI

Περισσότερο από ένα μήνα μετά την απαγωγή μιας 63χρονης Αμερικανίδας από το σπίτι της στο Μεξικό, το FBI ανακοίνωσε αμοιβή 20.000 δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό της.

Η Μαρία ντελ Κάρμεν Λόπεζ απήχθη στις 9 Φεβρουαρίου στο Πουέμπλο Νουέβο, έναν δήμο στη νοτιοδυτική πολιτεία Κολίμα του Μεξικού, ανέφερε το γραφείο του FBI στο Λος Άντζελες σε ανακοίνωση την Πέμπτη (16/3).

Η Λόπεζ είναι επίσης Μεξικανή, σύμφωνα με δήλωση του γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα της Κολίμα, στην οποία σημειώνεται επίσης ότι συνεργάζεται με το FBI για την έρευνα.

Αν και το FBI δεν μοιράστηκε λεπτομέρειες για την υπόθεση, περιέγραψε τη Λόπεζ με ξανθά μαλλιά, με καστανά μάτια.

Η ανακοίνωση του FBI έρχεται σχεδόν δύο εβδομάδες μετά τη βίαιη απαγωγή τεσσάρων Αμερικανών στη συνοριακή πόλη Ματαμόρος του Μεξικού, δύο από τους οποίους σκοτώθηκαν, και τρεις εβδομάδες μετά την εξαφάνιση τριών γυναικών που πέρασαν στο Μεξικό για να πουλήσουν ρούχα σε μια υπαίθρια αγορά.

Η έρευνα για την εξαφάνιση της Λόπεζ ξεκίνησε από το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Κολίμα την ημέρα της ύποπτης απαγωγής και ο Ειδικός Εισαγγελέας για το Οργανωμένο Έγκλημα του Μεξικανού Γενικού Εισαγγελέα ζήτησε έκτοτε να αναλάβει την υπόθεση, ανέφερε η ανακοίνωση των αρχών της Κολίμα, αναφέρει το CNNi.

Η εισαγγελία της Κολίμα είπε ότι έχει μοιραστεί πληροφορίες με τις ομοσπονδιακές αρχές του Μεξικού και έχει επίσης συνεργαστεί με τις αμερικανικές υπηρεσίες «επιδιώκοντας να διευκρινίσουν τα γεγονότα και να διαφυλάξουν την ακεραιότητα του θύματος».

Το FBI παρότρυνε όποιον έχει πληροφορίες σχετικά με το πού μπορεί να βρίσκεται η Λόπεζ να επικοινωνήσει με το τοπικό τους γραφείο, να υποβάλει ηλεκτρονική δήλωση ή να απευθυνθεί στην πλησιέστερη αμερικανική πρεσβεία ή προξενείο.

Συνολικά, περισσότεροι από 100.00 Μεξικανοί και μετανάστες αγνοούνται σε ολόκληρη τη χώρα, αφήνοντας τις οικογένειές τους χωρίς καμία εξήγηση. Η γρήγορη απάντηση της μεξικανικής κυβέρνησης στις πρόσφατες εξαφανίσεις Αμερικανών έχει προκαλέσει επικρίσεις σε αξιωματούχους για την έλλειψη τέτοιων άμεσων αντιδράσεων σε μια σειρά από εγχώριες υποθέσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ