ΚΟΣΜΟΣ

Μελόνι προς όσους την αποδοκίμασαν σε συνέδριο: «Το κάνουν από τότε που ήμουν δεκαέξι»

Μελόνι προς όσους την αποδοκίμασαν σε συνέδριο: «Το κάνουν από τότε που ήμουν δεκαέξι»
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι AP Photo/Andrew Medichini

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της σε συνέδριο του κεντροαριστερού συνδικάτου Cgil, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνιαπευθύνθηκε σε μέρος των συνέδρων που την αποδοκίμασαν.

Συγκεκριμένα η κ.Μελόνι κατέφτασε στο Ρίμινι, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το συνέδριο που είναι και το μεγαλύτερο της χώρας, και απευθυνόμενη σε όσους την αποδοκίμασαν ανέφερε ότι «ευχαριστεί και όσους διαφωνούν μαζί της και εκφράζουν την αποδοκιμασία τους».

«Με έχουν αποδοκιμάσει από τότε που ήμουν δεκαέξι χρόνων, θα μπορούσα να πω ότι έχω τον τίτλο του επίτιμου ιππότη της αποδοκιμασίας», είπε με ειρωνική διάθεση.

«Θέλησα να δώσω το παρών, σε ένδειξη σεβασμού προς το συνδικάτο», είπε η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης και συνέχισε λέγοντας πως, «η αντιπαράθεση είναι θετική, έχει και παιδαγωγική αξία, διότι είναι ένδειξη μιας κοινής μοίρας», διότι «η ανταλλαγή απόψεων είναι χρήσιμη και αναγκαία».

Σε σχέση με την δράση της κυβέρνησής της, η Μελόνι υπογράμμισε ότι «εργάζεται με στόχο την μείωση της φορολογικής πίεσης, την γραφειοκρατική απλοποίηση και την δημιουργία μας σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσα στο κράτος και στον κάθε φορολογούμενο».

«Τον πλούτο τον δημιουργούν οι επιχειρήσεις, μαζί με τους εργαζόμενούς τους και το κράτος πρέπει να εγκρίνει δίκαιους κανόνες με στόχο την αναδιανομή, διότι βοηθώντας επιχειρήσεις και εργαζόμενους να παράγουν πλούτο, οι θετικές συνέπειες ευνοούν όλους», δήλωσε η επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.

Καταδίκασε, τέλος, τόσο «επιθέσεις ακροδεξιών στοιχείων σε βάρος του συνδικάτου Cgil» όσο και «πράξεις αναρχικών ομάδων, το σημείο αναφοράς των οποίων είναι οι Ερυθρές Ταξιαρχίες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ