Λιβύη: Στον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων η Σύρτη με βαριές απώλειες
Στις σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των προεδρικών φρουρών της Λιβύης και των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους σήμερα στη Σύρτη (Sirte) σκοτώθηκαν 11 κυβερνητικοί στρατιώτες και τραυματίστηκαν άλλοι 35, ανέφερε στρατιωτική πηγή.
Οι κυβερνητικές δυνάμεις ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι κατέλαβαν το κεντρικό λιμάνι της Σύρτης, μετά από συγκρούσεις με τις δυνάμεις των τζιχαντιστών.
Η κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης, που στηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη, συγκρότησε το σώμα των προεδρικών φρουρών τον Μάιο.
Από την έναρξη των επιχειρήσεων τον περασμένο μήνα για την ανακατάληψη της Σύρτης (450 χλμ. ανατολικά της πρωτεύουσας Τρίπολης) εκατοντάδες έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί και από τις δύο πλευρές.
Ομάδες που σχετίζονται με τον ISIS ήλεγχαν την πόλη από τον Ιούλιο του 2015. Η τρομοκρατική οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη για βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας, καθώς και για εκτελέσεις ξένων εργαζομένων στη Λιβύη.
«Η προεδρική φρουρά έχει πετύχει σημαντική πρόοδο που ανάγκασε τους μαχητές του Ντάες να φύγουν προς τα ανατολικά και τα βόρεια της Σύρτης, αφού έθεσε υπό τον πλήρη έλεγχό της τις εισόδους της πόλης», ανέφερε αξιωματικός του λιβυκού στρατού.
SPONSORED
Γεραπετρίτης στο συνέδριο της ΝΔ: «Η Ελλάδα δείχνει την δύναμή της παντού»
18:00
Κοινή στρατιωτική επιχειρηση Αμερικανικών και Νιγηριανών δυνάμεων κατά του ISIS ανακοίνωσε ο Τραμπ
17:57
Νέο σαφάρι ελέγχων από την ΑΑΔΕ - «Στριμώχνει» καταλύματα, εστίαση και οδηγούς
17:53
Ο πρόεδρος της Λετονίας πρότεινε βουλευτή της αντιπολίτευσης για επικεφαλής της επόμενης κυβέρνησης
17:44