ΚΟΣΜΟΣ

Lance Reddick: Πέθανε σε ηλικία 60 ετών ο πρωταγωνιστής του John Wick και The Wire

Lance Reddick: Πέθανε σε ηλικία 60 ετών ο πρωταγωνιστής του John Wick και The Wire
Η αιτία του θανάτου του είναι προς το παρόν είναι ασαφής, αλλά οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για φυσικά αίτια Photo by Evan Agostini/Invision/AP

«Πάγωσε» το Χόλιγουντ στο άκουσμα της είδησης ότι ο Lance Reddick, ο διάσημος πρωταγωνιστής στο «The Wire» του HBO και τις ταινίες «John Wick» πέθανε σε ηλικία μόλις 60 ετών!

Σύμφωνα με το TMZ που επικαλείται αστυνομικές πηγές, το σώμα του Ρέντικ ανακαλύφθηκε στο σπίτι του στο «Studio City» το πρωί της Παρασκευής (09:30 π.μ. τοπική ώρα). Η αιτία του θανάτου του είναι προς το παρόν είναι ασαφής, αλλά οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για φυσικά αίτια.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ρέντικ είχε δώσει συνέντευξη τύπου πρόσφατα για το τέταρτο κεφάλαιο της ταινίας John Wick στο οποίο και υποδύεται τον Charon.
Μάλιστα είχε προγραμματιστεί να κάνει και μια guest εμφάνιση για την επόμενη εβδομάδα στην εκπομπή της Kelly Clarkson.

Ο Αμερικανός είχε παίξει σε αγαπημένες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, ενώ το πρωί της Τετάρτης δημοσίευσε ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο φαίνεται να βρίσκεται στο σπίτι του με τα σκυλιά του, αντί για την πρεμιέρα του John Wick 4 στη Νέα Υόρκη. Ποτέ δεν ανέφερε γιατί δεν πήγε στην πρεμιέρα.

Η καριέρα του σε ταινίες, σειρές και βιντεοπαιχνίδια

Ο Λανς Ρέντικ έγινε περισσότερο γνωστός για τον ρόλο του ως Cedric Daniels στην τηλεοπτική σειρά The Wire (2002-2008), ως Phillip Broyles στο Fringe (2008-2013) και ως Chief Irvin Irving στο Bosch (2014-2020).

Παράλληλα, είχε παίξει και σε παρά πολλές ταινίες. Έτσι, στον κινηματογράφο είναι περισσότερο γνωστός για τον ρόλο του ως Charon στο franchise John Wick (2014-σήμερα), ως David Gentry στο Angel Has Fallen (2019) και ως Guillermin στο Godzilla vs. Kong (2021).

Έγινε επίσης γνωστός για τον ρόλο του ντετέκτιβ Johnny Basil στο Oz (1997-2003), του Matthew Abaddon στο Lost (2004-2010), καθώς και του Albert Wesker στη σειρά Resident Evil του Netflix (2022).

Τέλος, έχει δανείσει τη φωνή και σε χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, όπως ο Martin Hatch στο Quantum Break, ο Sylens στα Horizon Zero Dawn και Horizon Forbidden West και ο Commander Zavala στο Destiny 2.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ