ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτα πλάνα: Άλλοι 2.000 κρατούμενοι στην πιο σκληρή φυλακή του κόσμου στο Ελ Σαλβαδόρ

Απίστευτα πλάνα: Άλλοι 2.000 κρατούμενοι στην πιο σκληρή φυλακή του κόσμου στο Ελ Σαλβαδόρ
Η γιγαντιαία φυλακή του Ελ Σαλβαδόρ εγκαινιάστηκε στις αρχές Φεβρουαρίου AP Photo/El Salvador presidential press office

Χωρίς να φορούν σχεδόν τίποτα, και σε πλάνο που θυμίζει άλλη εποχή, ακόμη 2.000 κρατούμενοι μεταφέρθηκαν στη «μεγαλύτερη φυλακή της Αμερικής», αυτή του Ελ Σαλβαδόρ, στα πλαίσιο του πολέμου κατά του εγκλήματος που κήρυξε ο πρόεδρος Ναγίμπ Μπουκέλε.

«Κατά τη διάρκεια νέας επιχείρησης, μεταγάγαμε δεύτερη ομάδα δυο χιλιάδων συμμοριτών στο Κέντρο Εγκλεισμού της Τρομοκρατίας (Centro de Confinamiento del Terrorismo, CECOT). Πλέον τέσσερις χιλιάδες γκάγκστερ ζουν στη φυλακή που έχει επικριθεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά στο λογαριασμό του στο Twitter κ. Μπουκέλε.

Τα πλάνα δόθηκαν από τις Αρχές στη δημοσιότητα, με τους κρατούμενους ημίγυμνους και αλυσοδεμένους, χωρίς να φορούν τίποτα παραπάνω από ένα εσώρουχο.

Ο λόγος δημιουργίας αυτής της γιγάντιας φυλακής, εφοδιασμένη με τεχνολογικά προηγμένα μέσα επιτήρησης , είναι για να αντιμετωπίσουν την εγκληματικότητα που για χρόνια μάστιζε το κράτος, και στα πλαίσια της «επίθεσης» επίθεση του κρατικού μηχανισμού εναντίον των μάρας, και με σκοπό να εγκλειστούν εκεί τα περισσότερα από τα 64.000 και πλέον ,φερόμενα ως μέλη συμμοριών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ