Φλέγεται το Παρίσι - Βίαια επεισόδια για μία νύχτα ακόμα στις διαδηλώσεις για το συνταξιοδοτικό
Βίαιες συγκρούσεις για μία νύχτα ακόμα στους δρόμους του Παρισιού, παρά την απαγόρευση των διαδηλώσεων από την Αστυνομία σε κεντρικά σημεία της πόλης
Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν για άλλη μια φορά σε όλη τη χώρα, οργισμένοι για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού χωρίς ψηφοφορία στην Εθνοσυνέλευση.
«Μακρόν, παραιτήσου» και «Ο Μακρόν θα σπάσει, εμείς θα νικήσουμε» ήταν τα συνθήματα που φώναζε το πλήθος στην Πλας ντ’ Ιταλί, στο νότιο Παρίσι. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και συγκρούστηκε με ορισμένες ομάδες διαδηλωτών που πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων.
Οι δημοτικές αρχές απαγόρευσαν τις συγκεντρώσεις στην κεντρική Πλας ντε λα Κονκόρντ και στα γειτονικά Ηλύσια Πεδία σήμερα, έπειτα από τις ταραχές των προηγούμενων ημερών που οδήγησαν σε 61 συλλήψεις.
Νωρίτερα, στη γαλλική πρωτεύουσα, μια ομάδα φοιτητών και ακτιβιστών της συλλογικότητας «Διαρκής Επανάσταση» μπήκαν στο εμπορικό κέντρο Forum des Halles, προέτρεψαν τον κόσμο να κατέβει σε γενική απεργία και φώναζαν «Παρίσι, ξεσηκώσου».
Αύξηση έως 470 ευρώ στις συντάξεις χηρείας για 8.500 δικαιούχους - Τι αλλάζει από την Παρασκευή
14:02
BofA: Τα αμερικανικά ομόλογα ασκούν πίεση στα ευρωπαϊκά επιτόκια
13:59
Ηράκλειο: Πήγε να καταγγείλει τον πρώην της και την περίμενε έξω από το αστυνομικό τμήμα
13:56
Η Ουκρανία «καταρρέει εκ των έσω», τονίζει το Κρεμλίνο μετά τις δηλώσεις Φεντόροφ για τον πόλεμο
13:46