Να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για την πτώχευση SVB και Signature Bank, αναφέρει η Γουόρεν
Ανανεώθηκε:
Η Αμερικανίδα γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν, η οποία ασκεί πιέσεις για την αυστηρότερη κανονιστική ρύθμιση των τραπεζών, ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα για τις πτωχεύσεις της Silicon Valley Bank και της Signature Bank, όπως μεταδίδει η Wall Street Journal.
Η Γουόρεν έστειλε σήμερα επιστολή στους γενικούς επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών, την Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC) και την Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα (Federal Reserve) καλώντας τις ρυθμιστικές αρχές να εξετάσουν τη διαχείριση και την εποπτεία των εν λόγω τραπεζών πριν από την κατάρρευσή τους αυτό το μήνα.
Η γερουσιαστής αναφέρει πως τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνας θα πρέπει να ανακοινωθούν ενός 30 ημερών, προσθέτει η εφημερίδα.
«Οι διευθυντές των τραπεζών, που ανέλαβαν κινδύνους χωρίς να χρειάζεται ή απέτυχαν να αντιμετωπίσουν απολύτως προβλέψιμες απειλές, πρέπει να λογοδοτήσουν γι' αυτές τις πτωχεύσεις. Όμως αυτή η κακοδιαχείριση επιτράπηκε να συμβεί εξαιτίας σειράς παραλείψεων από νομοθέτες και ρυθμιστικές αρχές», αναφέρει η Γουόρεν στην επιστολή της, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συμφωνία Γερμανίας και Ιαπωνίας να παρακολουθούν προσεκτικά τις αγορές στον απόηχο της SVB
Τιμ Μαγιόπουλος: Ο Ελληνοαμερικάνος που ανέλαβε την SVB - To μήνυμα του νέου CEO
SPONSORED
Eurovision 2026: Πρώτη η Βουλγαρία με το «Bangaranga» - Στην 10η θέση ο Akylas με το Ferto
02:00
Ποιες προθεσμίες δόθηκαν για τα Προγράμματα «Εξοικονομώ» - Αναλυτικά οι ημερομηνίες
02:00
«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Ποιοι δικαιούνται 500 ευρώ - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
01:00
Ποια η προθεσμία υποβολής για τις φορολογικές δηλώσεις 2026 - Τι πρέπει να γνωρίζετε
00:30