ΚΟΣΜΟΣ

Ο δήμαρχος της Φλωρεντίας πιάστηκε στα χέρια με ακτιβιστή που πέταγε μπογιά στο Παλάτσο Βέκιο

Ο δήμαρχος της Φλωρεντίας πιάστηκε στα χέρια με ακτιβιστή που πέταγε μπογιά στο Παλάτσο Βέκιο
Screen grab/Twitter/ Ultimora.net - POLITICS

Έντονη ήταν η αντίδραση του δήμαρχου της Φλωρεντίας Ντάριο Ναρντέλα, ο οποίος παρενέβη προσωπικά, προσπαθώντας να σταματήσει τους ακτιβιστές που ψέκαζαν με μπογιά την πρόσοψη του Palazzo Vecchio, έδρα του δημαρχείου.

Ο κ. Nαρντέλα βρισκόταν εκείνη την ώρα στην περιοχή, και έπεσε πάνω σε αστυνομικούς που έτρεχαν πίσω από τους ακτιβιστές, που συνδέονται με την ομάδα Ultima Generazione, και όπως διακρίνεται στο βίντεο δεν άντεξε και μπήκε μπροστά και ο ίδιος προκειμένου να τους σταματήσει.

Οι δύο ακτιβιστές που συνελήφθησαν από την αστυνομία, ήταν 23 και 32 ετών.

Χαρακτηρίζοντας τους ακτιβιστές «βάρβαρους», ο δήμαρχος της Φλωρεντίας έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter: «Η επίθεση στην τέχνη, τον πολιτισμό και την ομορφιά, που είναι αβοήθητα μπροστά στη βία και δημιουργούνται για το καλό της ανθρωπότητας, δεν μπορεί ποτέ να δικαιολογήσει τη μάχη για έναν σκοπό, ακόμη και τον πιο αποδεκτό».

Και πρόσθεσε με νέα του ανάρτηση «Σχετικά με το θέμα του περιβάλλοντος και της ξηρασίας, καταναλώθηκαν περισσότερα από 5.000 λίτρα νερού για να καθαριστεί το Palazzo Vecchio από την...περιβαλλοντική δράση. Πέντε χιλιάδες.»

Τους τελευταίους μήνες, ακτιβιστές για το κλίμα στην Ιταλία έχουν πραγματοποιήσει μια σειρά από δράσεις στη Ρώμη και το Μιλάνο, από το κόλλημα των χεριών τους σε διάσημα έργα τέχνης μέχρι τη δημιουργία οδοφραγμάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ