ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Η κακοποίηση δεν έχει θέση στην κοινωνία μας, πρέπει να σταματήσει τώρα»

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Η κακοποίηση δεν έχει θέση στην κοινωνία μας, πρέπει να σταματήσει τώρα»
Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ Μίντλετον AP Photo/Jordan Pettitt

Στο πλευρό μιας μικρής ποδοσφαιρικής ομάδας από το Μπράντφορντ, στέκεται ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, από την στιγμή που πληροφορήθηκε, τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχθηκαν τόσο οι παίκτες όσο και οι προπονητές της.

Συγκεκριμένα η αγγλική ομάδα Alpha United Juniors, αποκάλυψε τον περασμένο Νοέμβριο, ότι επί σειρά ετών, παίκτες ηλικίας μόλις επτά ετών δέχονταν χυδαίες προσβολές, ακόμη και βίαιες απειλές από τις εξέδρες του γηπέδου.

«Ο ρατσισμός και η κακοποίηση δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας. Η αποτρόπαια συμπεριφορά πρέπει να σταματήσει τώρα και όλοι οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν», έγραψε ο πρίγκιπας σε επιστολή του προς την ομάδα αφού επικοινώνησε πρώτα με την FA (Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Αγγλίας), σύμφωνα με το Sky News.

Ο Μοχάμεντ Ουαχίντ ο οποίος ίδρυσε τον σύλλογο νέων πριν από δέκα χρόνια, ήταν απελπισμένος με την κατάσταση που δημιουργήθηκε και όπως είναι λογικό έχει επηρεάσει και την ομάδα.

Ανέφερε ότι απευθύνθηκε στο παλάτι αφού προηγουμένως είχε στείλει επιστολή στην FA, χωρίς όμως να πάρει κάποια απάντηση.

Όπως αναφέρει το Ηello, είναι γνωστή η μεγάλη αγάπη του πρίγκιπα για το ποδόσφαιρο την οποία έχει μεταδώσει και στα τρία του παιδιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ