Η Κίνα ενέκρινε το πρώτο εμβόλιο RNA κατά του κορωνοϊού
Ανανεώθηκε:
Η Κίνα έδωσε το πράσινο φως για τη χρησιμοποίηση του πρώτου κινεζικού εμβολίου κατά της COVID με RNA, ανακοίνωσε σήμερα ο κατασκευαστής του, καθώς τα ξένα εμβόλια εξακολουθούν να μην είναι εγκεκριμένα στη χώρα.
Η Κίνα «παρατήρησε» μια έκρηξη των κρουσμάτων το Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, μετά την ξαφνική άρση των αυστηρών λοκντάουν, της καραντίνας και των μετακινήσεων που ίσχυαν μέχρι τότε.
Το εμβόλιο, που παρασκευάστηκε από το φαρμακευτικό όμιλο CSPC, εγκρίθηκε για «επείγουσα χρήση» από την υγειονομική ρυθμιστική αρχή του Πεκίνου, ανέφερε η επιχείρηση σε ανακοίνωσή της.
«Το εν λόγω εμβόλιο αποδείχθηκε πολύ αποτελεσματικό στη διάρκεια δοκιμής, κατά την οποία χρησιμοποιήθηκε ως αναμνηστική δόση για άτομα που είχαν ήδη εμβολιαστεί με άλλους τύπους εμβολίων», πρόσθεσε χωρίς άλλες διευκρινίσεις.
Τα εμβόλια με RNA θεωρούνται εν γένει από τα πιο αποτελεσματικά για τη μείωση των σοβαρών μορφών της νόσου και των θανάτων που οφείλονται στον κορονοϊό.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νέα θεωρία: Σκύλοι ρακούν ξεκίνησαν την πανδημία του κορωνοϊού;
Κοντά στη λήξη συναγερμού για τον κορωνοϊό ο ΠΟΥ: «Εξελίσσεται σε εποχική γρίπη»
Άνοιξαν οι αιτήσεις για αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς από την ΔΥΠΑ
05:00
Εορταστικό ωράριο Χριστουγέννων: Την Πέμπτη 11/12 κάνει πρεμιέρα - Τι πρέπει να γνωρίζετε
04:00
Πράσινα τιμολόγια Δεκεμβρίου: Πού κυμαίνονται - Δείτε τις τιμές των παρόχων
03:00
Υποχρεωτικό το IRIS σε όλες τις επιχειρήσεις: Διευκρινίσεις για τα όρια συναλλαγών
02:00