ΚΟΣΜΟΣ

Αυτόγραφο του Στιβ Τζομπς πωλείται σε δημοπρασία έναντι 100.000 δολαρίων

Αυτόγραφο του Στιβ Τζομπς πωλείται σε δημοπρασία έναντι 100.000 δολαρίων
AP Photo/Paul Sakuma, file

Ο Στιβ Τζομπς έφυγε από τη ζωή το 2011 έχοντας γράψει ήδη Ιστορία με την ίδρυση της Apple, όμως, ακόμη και σήμερα διάφορα αντικείμενα που σχετίζονται με τον ίδιο έχουν τεράστια οικονομική αξία. Έτσι, μία πλακέτα που υπέγραψε κάποτε ο πρωτοπόρος και οραματιστής στον χώρο της τεχνολογίας, είναι προς πώληση και η τιμή ξεπερνάει ακόμη και την αξία μιας Tesla.

Πρόκειται για ένα σπάνιο εύρημα, καθώς ο συνιδρυτής της Apple δεν συνήθιζε να βάζει την υπογραφή του σε αντικείμενα, αλλά ούτε έδινε αυτόγραφα.

Ωστόσο, η εταιρεία «Moments in Time» που αγοράζει και πουλάει πρωτότυπες επιστολές και άλλα έγγραφα που διαθέτουν σπάνιες υπογραφές, πρόσφατα έθεσε προς πώληση ένα μοναδικό κομμάτι της Ιστορίας της Apple στην τιμή των 95.000 δολαρίων.

Συγκεκριμένα, ο Τζομπς δώρισε την πλακέτα στη Suzanne Lindbergh, πρώην στέλεχος μάρκετινγκ της Apple, το 2000. Πρόκειται για ένα ειδικό βραβείο που δίνεται σε όσους εργάστηκαν στην Apple για 10 χρόνια.

«Αυτή η πλακέτα δεκαετίας αναγνωρίζει όσους συνέβαλαν με προσωπικές επιδόσεις στην πρωτοφανή επιτυχία της Apple. Η Apple σας τιμά όχι μόνο για το ταλέντο, τον ενθουσιασμό και την ενέργειά σας, αλλά και για 10 χρόνια δημιουργικότητας και δέσμευσης στην καριέρα σας. Ελπίζουμε να συνεχίσετε να πιστεύετε, όπως και εμείς, ότι το ταξίδι από μόνο του είναι η καλύτερη ανταμοιβή», αναφέρει η πλακέτα και στο τέλος φέρει την υπογραφή: Steve Jobs.

Μάλιστα, η υπογραφή έχει εξεταστεί και ταυτοποιηθεί και είναι γνήσια. Ο Τζομπς απένειμε αυτή την πλακέτα λίγο μετά την επιστροφή του στην Apple, και είναι ένα από τα λίγα αυθεντικά αντικείμενα που ο ίδιος έχει υπογράψει.

Η Lindbergh εργάστηκε στην Apple για 25 χρόνια συνολικά και αποχώρησε από την εταιρεία το 2013. Κατάφερε να γίνει «Worldwide Director of Buzz Marketing», γεγονός που σημαίνει ότι κατάφερε να πετύχει τοποθετήσεις προϊόντων της Apple σε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές.

Πάντως, σύμφωνα με το δίκτυο TMZ, το αυτόγραφο μπορεί να κάνει πλουσιότερη την πρώην υπάλληλο της Apple κατά 100.000 δολάρια, ξεπερνώντας ακόμη και το κόστος μιας… Tesla Model S, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ