ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Εισαγγελέας απαγόρευσε σε γονείς να βαφτίσουν το παιδί τους με το όνομα «Άδης»

Γαλλία: Εισαγγελέας απαγόρευσε σε γονείς να βαφτίσουν το παιδί τους με το όνομα «Άδης»
Σε γαλλικό δικαστήριο θα κριθεί τελικά το όνομα του νεογέννητου αγοριού AP Photo/Christophe Ena

Όνομα εμπνευσμένο από την ελληνική μυθολογία θέλησε να δώσει στο μωρό του, ένα ζευγάρι από τη Γαλλία, ωστόσο εισαγγελέας του Σεν-Μαλό είχε διαφορετική άποψη! Συγκεκριμένα, τους απαγόρευσε να δώσουν στον νεογέννητο γιο τους το όνομα «Άδης», με αποτέλεσμα οι γονείς να προσφύγουν στα δικαστήρια και η τελική απόφαση να αναμένεται στις 4 Απριλίου.

Όπως αναφέρει η dailymail.co.uk που επικαλείται την τοπική εφημερίδα «Le Pays Malouin», η Κριστίνα Ντεσγκρές και ο Ροντρίγκο Βελάσκες, έγιναν γονείς τον περασμένο Σεπτέμβριο και πρόσφατα αποφάσισαν να δώσουν στο παιδί τους το όνομα «Άδης».

Μάλιστα, ρώτησαν αρκετούς φίλους και συγγενείς για αυτή την επιλογή, με αρκετούς να συμφωνούν, ενώ όπως λένε οι ίδιοι, κανείς δεν έκανε οποιαδήποτε αρνητικό σχόλιο ή συνειρμό, επειδή το όνομα παραπέμπει στον Θεό του κάτω κόσμου από το αρχαιοελληνικό δωδεκάθεο.

Εντούτοις, ο εισαγγελέας είχε άλλη άποψη και θεώρησε πως το παιδί θα δεχτεί bullying, αν λάβει αυτό το όνομα!

«Επιλέξαμε αυτό το όνομα μόνον επειδή νομίζαμε ότι ήταν όμορφο. Ο Άδης Βελάσκες Ντεσγκρές ακούγεται ωραίο», είπε η μητέρα του αγοριού στην τοπική εφημερίδα.

Σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα, τόσο στη Γαλλία, όσο και σε άλλες δυτικές χώρες, οι αρχές έχουν το δικαίωμα να παρέμβουν στο όνομα που θα πάρει ένα παιδί, αν θεωρούν πως δεν είναι προς το συμφέρον του ή μπορεί να συσχετιστεί με διάφορα αρνητικά γεγονότα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ