ΚΟΣΜΟΣ

Άγρια επίθεση με 33 μαχαιριές σε λεωφορείο του Λας Βέγκας

Άγρια επίθεση με 33 μαχαιριές σε λεωφορείο του Λας Βέγκας
Άνδρες των αστυνομικών αρχών των ΗΠΑ AP Photo/John Locher

Αποτροπιασμό προκαλεί βίντεο που έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο, το οποίο αποτυπώνει την άγρια δολοφονία του 30χρονου Ντόμινικ Λούκας, Αμερικανού πολίτη με 33 μαχαιριές μέσα σε λεωφορείο στο Λας Βέγκας.

Το βίντεο - ντοκουμέντο που κατέγραψε την δολοφονική επίθεση της 26η Φεβρουαρίου και που προβλήθηκε στο σώμα ενόρκων της κομητείας Κλαρκ, δείχνει το πως άρχισε η συμπλοκή που κατέληξε στο θάνατο του 59χρονου Άαρον Κόουλ.

Στην αρχή φαίνονται οι δύο άνδρες να διαπληκτίζονται, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα, ο Κόουλ βγάζει ένα μαχαίρι και μαχαιρώνει τον Λούκας, ο οποίος τρέχει από τη θέση του προς το μπροστινό μέρος του λεωφορείου, όπως μεταδίδει το New York Post.

«Αφήστε με να κατέβω», φωνάζει ο Λούκας, παλεύοντας να ανοίξει την πόρτα της εξόδου. Ωστόσο, ο οδηγός δεν δίνει καμία σημασία, παρότι ο Κόουλ πλησιάζει και συνεχίζει να μαχαιρώνει τον άνδρα.

Ο οδηγός, σύμφωνα με τα πρακτικά των ενόρκων ισχυρίστηκε ότι κράτησε τις πόρτες κλειστές για την ασφάλεια του θύματος και των επιβατών.

Η επίθεση διήρκεσε περίπου τέσσερα λεπτά. Ο Κόουλ επιστρέφει στη θέση του ατάραχος, καθώς ο Λούκας συνεχίζει να εκλιπαρεί για βοήθεια. Ο οδηγός του λεωφορείου φαίνεται τότε να χρησιμοποιεί το κουμπί πανικού για να καλέσει βοήθεια και ρωτάει αν ο Λούκας θέλει να κατέβει από το λεωφορείο. Ο Κόουλ σηκώνεται και αρχίζει να μαχαιρώνει ξανά το θύμα.

Η αστυνομία δήλωσε ότι η επίθεση έλαβε χώρα στις 4:50 μ.μ. και ότι το λεωφορείο σταμάτησε πέντε λεπτά αργότερα, καθώς ο οδηγός και οι επιβάτες έφυγαν τρέχοντας.

Μόνο ένας επιβάτης φάνηκε να προσπαθεί να βοηθήσει τον Lucas, ο οποίος σύρθηκε έξω από το λεωφορείο και υπέκυψε, τελικά, στα τραύματά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ