ΚΟΣΜΟΣ

Οργισμένη απάντηση Άγκυρας σε Μενέντεζ

Οργισμένη απάντηση Άγκυρας σε Μενέντεζ
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν AP

Τον έντονο εκνευρισμό της Άγκυρας προκάλεσαν οι αναφορές του γερουσιαστή Μενέντεζ για την αδιάλλακτη πολιτική της γείτονος.

Ο διευθυντής επικοινωνίας του Ερντογάν Φαχρετίν Αλτούν μέσω αναρτήσεων στο twitter απάντησε στον γερουσιαστή, υποστηρίζοντας πως η Τουρκία δεν παραβιάζει τα χωρικά ύδατα ή τον εναέριο χώρο άλλων χωρών.

«Είναι λυπηρό να βλέπει κανείς μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ και αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης να διαιωνίζουν μονόπλευρες απόψεις για τις πολιτικές της Τουρκίας. Οι στρεβλές και βαθιά λανθασμένες αναφορές στις πολιτικές και τις προσεγγίσεις της κυβέρνησής μας έχουν, δυστυχώς, γίνει βασικό στοιχείο των ακροάσεων στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. Ας αποδώσουμε ευθέως τα πρωτεία στον γερουσιαστή Μενέντεζ» ανέφερε ο Φαχρετίν Αλτούν.

«Η Τουρκία δεν παραβιάζει τα χωρικά ύδατα ή τον εναέριο χώρο άλλων χωρών. Μερικοί από τους γείτονές μας έχουν επιδείξει αυτού του είδους τη συμπεριφορά και εμείς πάντα απαντάμε κατάλληλα. Δεν θα επιτρέψουμε παραβίαση της κυριαρχίας μας. Η Τουρκία δεν παραβιάζει ποτέ την κυριαρχία άλλων χωρών, συμπεριλαμβανομένων των γεωτρήσεων που γίνονται στις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες τους, όπως αντίθετα ισχυρίζεστε γερουσιαστή Μενέντεζ» ισχυρίζεται μεταξύ άλλων.

«Η Τουρκία έχει επιδιώξει με συνέπεια να προμηθεύεται οπλικά συστήματα από συμμάχους στο ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ. Απευθυνθήκαμε σε άλλους προμηθευτές μόνο όταν οι επιτροπές του Κογκρέσου των ΗΠΑ, συχνά υπό την ηγεσία σας γερουσιαστή Μενέντεζ, το έκαναν απίστευτα δύσκολο» σημειώνει ο διευθυντής επικοινωνίας του Ερντογάν

ΔΗΜΟΦΙΛΗ