«Θα σας συντρίψω»: Με απειλές του Στάλιν ο Μεντβέντεφ ζητά αύξηση παραγωγής όπλων
Ανανεώθηκε:
Ένα απειλητικό τηλεγράφημα του Ιωσήφ Στάλιν διάβασε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε κορυφαία στελέχη της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας, στη διάρκεια σύσκεψης, θέλοντας να υπογραμμίσει την ανάγκη αύξησης της εγχώριας παραγωγής όπλων.
Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας δημοσιοποίησε μάλιστα το σχετικό στιγμιότυπο, την ώρα που υπενθύμιζε στους συμμετέχοντες τα λόγια του Στάλιν:
«Εάν σε λίγες ημέρες αποδειχθεί ότι παραβήκατε το καθήκον σας προς την πατρίδα, θα σας συντρίψω ως εγκληματίες», διάβασε ο Μεντβέντεφ.
«Είναι απαράδεκτο τα στρατεύματά μας να υποφέρουν στο μέτωπο λόγω της έλλειψης αρμάτων μάχης, ενώ εσείς εδώ πίσω τεμπελιάζετε», έγραφε μεταξύ άλλων ο Στάλιν στο τελεσίγραφο που είχε στείλει το 1941 στους επικεφαλής στρατιωτικής βιομηχανίας, απαιτώντας περισσότερα πυρομαχικά για τα σοβιετικά τανκ.
«Σύντροφοι, θέλω να θυμηθείτε τα λόγια του αρχιστράτηγου», είπε ο Μεντβέντεφ στους ηγέτες της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας.
Στενός συνεργάτης του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ είναι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο με την αναφορά στον Στάλιν, ο Μεντβέντεφ κοινοποίησε επίσης αποσπάσματα συνέντευξης που παραχώρησε σε ρώσους δημοσιογράφους, στην οποία μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι η Ρωσία βρίσκεται σε πόλεμο με το ΝΑΤΟ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μεντβέντεφ: Η Δύση απεχθάνεται την ανεξαρτησία της Ρωσίας και της Κίνας
Μεντβέντεφ για ένταλμα σύλληψης Πούτιν: «Οι συνέπειες θα είναι τερατώδεις»
«Άκυρο» για τη Μόσχα το ένταλμα σύλληψης κατά Πούτιν: «Κ...χαρτο» λέει ο Μεντβέντεφ
Πέθανε η ερμηνεύτρια Νατάσα Μωυσόγλου: «Ήταν πραγματικά δυναμίτης»
20:41
EFA GROUP: Επενδύει στη Superior Air – Είσοδος σε MRO, εκπαίδευση και εξειδικευμένες αεροπορικές υπηρεσίες (pics)
20:34
Διπλωματική αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ιράν: Απορρίφθηκε η πρόταση της Τεχεράνης για τα Στενά του Ορμούζ
20:32
Μαρινάκης: Ο σεβασμός στην δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της δεν είναι προαιρετικός, είναι επιβεβλημένος
20:26