ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον επτά νεκροί από ανεμοστρόβιλο που «σάρωσε» το Μισισίπι

Τουλάχιστον επτά νεκροί από ανεμοστρόβιλο που «σάρωσε» το Μισισίπι
Ανεμοστρόβιλος έγειρε τις κολώνες ηλεκτροδότησης στο Μισισίπι AP Photo/Matthew Hinton

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ανεμοστρόβιλο που «σάρωσε» την πόλη Ρόλιν Φορκ του Μισισίπι την Παρασκευή (24/3), σύμφωνα με δηλώσεις της ιατροδικαστού της κομητείας.

Ο δήμαρχος του Ρόλιν Φορκ, μιας πόλης με πληθυσμό 1.800 κατοίκων, δήλωσε ότι οι ζημιές ήταν εκτεταμένες, ενώ υπάρχουν αναφορές για ζημιές και εγκλωβισμένους και στην κοινότητα Silver City, στην οποία διαμένουν περίπου 220 κάτοικοι, σύμφωνα με το NBCnews.

«Φαίνεται από τις ζημιές, ότι επρόκειτο για έναν μεγάλο ανεμοστρόβιλο, ο οποίος κατέστρεψε την πόλη Ρόλιν Φόρκ», δήλωσε ο δήμαρχος Eldridge Walker.

Η ιατροδικαστής της κομητείας Σάρκλεϋ, Angelia Eason, δήλωσε ότι υπήρξαν επτά θάνατοι που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες, όλοι στο Ρόλινγκ Φόρκ.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε ότι, ο ανεμοστρόβιλος που κατευθυνόταν προς το Ρόλιν Φόρκ αναμένεται να χτυπήσε γύρω στις 20:05 το βράδυ.

Έτσι, τόσο στο Ρόλιν Φόρκ, όσο και στις γύρω περιοχές κηρύχθηκε συναγερμός «έκτακτης ανάγκης για ανεμοστρόβιλο», όρος που χρησιμοποιείται όταν υπάρχει σοβαρή απειλή για τη ζωή, η οποία, μάλιστα, έχει επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές.

Στην περιοχή του Silver City, επιστρατεύτηκαν όλο το προσωπικό της τοπικής αστυνομίας του σερίφη της κομητείας Humphreys, καθώς και το προσωπικό της φυλακής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ