ΚΟΣΜΟΣ

Γκουίνεθ Πάλτροου: Αρνείται ότι προκάλεσε ατύχημα σε ηλικιωμένο σε πίστα του σκι

Γκουίνεθ Πάλτροου: Αρνείται ότι προκάλεσε ατύχημα σε ηλικιωμένο σε πίστα του σκι
Στην κατάθεσή της, που διήρκεσε δύο ώρες, η Πάλτροου υποστήριξε ότι ο Άντερσον έπεσε επάνω της, ενώ εκείνη κατέβαινε την πλαγιά AP Photo/Rick Bowmer, Pool

Η διάσημη ηθοποιός, Γκουίνεθ Πάλτροου, αρνήθηκε καταθέτοντας ενώπιον του δικαστηρίου ότι εκείνη ευθύνεται για τον σοβαρό τραυματισμό ενός ηλικιωμένου άνδρα το 2016 σε πίστα του σκι στη Γιούτα, ο οποίος της έκανε μήνυση ζητώντας αρχικά 3,1 εκατ. δολάρια αποζημίωση, ενώ πλέον ζητά 300.000.δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο 76χρονος Τέρι Σάντερσον έχει κάνει αγωγή στη δημοφιλή ηθοποιό την οποία και κατηγορεί ότι του προκάλεσε πολλαπλά και βαριά τραύματα.


Υποστηρίζει μάλιστα ότι η αμέλεια της Πάλτροου προκάλεσε το ατύχημα, ότι εκείνη τον εγκατέλειψε και πως τα τραύματα που του προκάλεσε επηρέασαν σημαντικά τη ζωή του. Η ηθοποιός απάντησε καταθέτοντας και εκείνη αγωγή, με την οποία διεκδικεί 1.000.000 δολάρια.

Στην κατάθεσή της, που διήρκεσε δύο ώρες, η Πάλτροου υποστήριξε ότι ο Άντερσον έπεσε επάνω της, ενώ εκείνη κατέβαινε την πλαγιά.

«Έκανα σκι και δύο πέδιλα μπήκαν ανάμεσα στα δικά μου, χωρίζοντας τα πόδια μου, ένα σώμα με πίεζε και ακούγονταν ένα περίεργο μουγκρητό», περιέγραψε η Πάλτροου.

«Ο εγκέφαλός μου προσπαθούσε να καταλάβει τι συνέβαινε. Σκέφτηκα, ''Είναι φάρσα; Προσπαθεί κάποιος να κάνει κάτι διεστραμμένο; Αυτό είναι πραγματικά πολύ περίεργο''», συμπλήρωσε.

Ο Σάντερσον και οι δικηγόροι του έχουν παρουσιάσει μια διαφορετική εκδοχή, υποστηρίζοντας ότι η ηθοποιός έχασε τον έλεγχο κάνοντας σκι και έπεσε πάνω του, «ρίχνοντάς τον κάτω, προκαλώντας του εγκεφαλική κάκωση, τέσσερα σπασμένα πλευρά και άλλους σοβαρούς τραυματισμούς».

Η 50χρονη Γκουίνεθ Πάλτροου από την πλευρά της κατέθεσε στο δικαστήριο χθες Παρασκευή, ότι το δυστύχημα της προκάλεσε πόνο στο γόνατο. Αρνήθηκε ότι είχε ποτέ «επικίνδυνη συμπεριφορά» σε πίστα σκι, με την οποία δήλωσε ότι ήταν ήδη εξοικειωμένη. Επίσης, σημείωσε ότι έκανε σκι όπως θα έπραττε συνήθως. «Δεν θα είχα επικίνδυνη συμπεριφορά, με ή χωρίς τα παιδιά μου εκεί», επεσήμανε.

Όταν ρωτήθηκε αν είναι «επιθετική» σκιέρ απάντησε αρνητικά και είπε ότι η πλαγιά ήταν γεμάτη με οικογένειες. Σύμφωνα με την Πάλτροου, ο Σάντερσον έπεσε απευθείας πάνω της κάνοντας σκι. Είπε ότι αυτό συνέβη ενώ εκείνος κινούνταν αργά, πίσω της.

«Είπα “έπεσες απευθείας πάνω μου” βρίζοντας και εκείνος είπε “Συγγνώμη, συγγνώμη”», κατέθεσε η ηθοποιός συμπληρώνοντας ότι του φώναζε. «Ήμουν αρκετά αναστατωμένη», πρόσθεσε.

Η Πάλτροου δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις από τους δικηγόρους του Σάντερσον για τη συμπεριφορά που επέδειξε μετά τη σύγκρουση και γιατί φώναζε. «Ένιωθα παραβιασμένη. Ήμουν ταραγμένη. Ανησυχούσα για το γόνατό μου. Έμοιαζε παραβίαση να έχω κάποιον να πιέζει το σώμα του στην πλάτη μου και λυπάμαι που έβρισα», απάντησε.

Όταν κλήθηκε να απαντήσει αν ρώτησε τον Σάντερσον για τα τραύματά του, είπε: «Πρέπει να έχετε κατά νου πως όταν είσαι θύμα ατυχήματος… η ψυχολογία σου δεν είναι απαραίτητα να σκεφτείς τον άνθρωπο που το προκάλεσε» και συμπλήρωσε πως πίστευε ότι τα τραύματά του ήταν πολύ ελαφρά εκείνη τη στιγμή.

Η δίκη της Γκουίνεθ Πάλτρου θα συνεχιστεί τη Δευτέρα, όταν αναμένεται να καταθέσει ο 76χρονος Τέρι Σάντερσον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ