ΚΟΣΜΟΣ

Στα «γαλανόλευκα» Μπουρτζ Χαλίφα και Μόλε Αντονελιάνα

Στα «γαλανόλευκα» Μπουρτζ Χαλίφα και Μόλε Αντονελιάνα
H Μόλε Αντονελιάνα, φωτίσθηκε το βράδυ της 25ης Μαρτίου με τη γαλανόλευκη σημαία και το σύνθημα «Ελευθερία ή θάνατος» ΑΠΕ ΜΠΕ

Με τη γαλανόλευκη σημαία φωτίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου της 25ης Μαρτίου το γνωστότερο μνημείο του Τορίνο, η Μόλε Αντονελιάνα και ο μεγαλύτερος ουρανοξύστης του κόσμου, Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι, τιμώντας την εθνική επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Πάνω στον Μπουρτζ Χαλίφα, γνωστό και ως Μπουρτζ Ντουμπάι, προβλήθηκε η Ελληνική σημαία, αποτίοντας φόρο τιμής στη συμβολή των ηρώων του 1821 στην Ελευθερία και τη Δημοκρατία.

Dubai_.jpg
Ο ουρανοξύστης Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι «ντυμένος» στα χρώματα της Ελληνικής σημαίαςTaxiarchis Kapsiotis / Facebook

Ο Μπουρτζ Χαλίφα είναι ουρανοξύστης μέσα στην πόλη Ντουμπάι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το υψηλότερο κτήριο στον κόσμο και στην ιστορία της ανθρωπότητας, με ύψος 827 μέτρα και 160 ορόφους.

Στα γαλανόλευκα χρώματα ντύθηκε και το γνωστότερο μνημείο του Τορίνο, η Μόλε Αντονελιάνα, συνοδευόμενα με το σύνθημα «Ελευθερία ή θάνατος».

Η πρωτοβουλία ανήκει στο επίτιμο προξενείο της χώρας μας στο Τορίνο, σε συνεργασία με το τμήμα πολιτισμού του δήμου και με τη χορηγία του ιταλοελληνικού οργανισμού για την εκπαίδευση, Microkosmos.

_.jpg
H Μόλε Αντονελιάνα, φωτίσθηκε το βράδυ της 25ης Μαρτίου με τη γαλανόλευκη σημαία και το σύνθημα «Ελευθερία ή θάνατος»ΑΠΕ - ΜΠΕ

Το κτήριο της Μόλε Αντονελιάνα είναι το γνωστότερο της πόλης του Τορίνο, ύψους 166 μέτρων, και φιλοξενεί το Εθνικό Μουσείο Κινηματογράφου της χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ