ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Σοβαρά επεισόδια και αναβολή στο Final 4 του Κυπέλλου μπάσκετ

Κύπρος: Σοβαρά επεισόδια και αναβολή στο Final 4 του Κυπέλλου μπάσκετ
Screen Grab / YouTube

Μεγάλης έκτασης επεισόδια συνέβησαν στην Κύπρο στη διάρκεια του αγώνα μπάσκετ, Απόλλων Λεμεσού - Ανόρθωση για τα ημιτελικά του Final-4 του Κυπέλλου στο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία». 

Το κλειστό γήπεδο στη Λευκωσία μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, ανάμεσα στους οπαδούς του Απόλλωνα και την Αστυνομία. Τα επεισόδια ήταν μεγάλης έκτασης και έγιναν τόσο εντός του κλειστού, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο. Χρειάστηκε να γίνει χρήση χημικών από την αστυνομία για να ηρεμήσει η κατάσταση.

Και όλα αυτά, ενώ η αναμέτρηση βρισκόταν στο ημίχρονο. Το παιχνίδι αρχικά οδηγήθηκε σε προσωρινή διακοπή, ενώ αργότερα η Ομοσπονδία της Κύπρου αποφάσισε την οριστική αναβολή της αναμέτρησης.

Το γήπεδο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, καθώς κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έχουν γίνει βανδαλισμοί σε όλους τους χώρους του, μέχρι και στις τουαλέτες. Παράλληλα, επεισόδια υπήρξαν και εκτός του κλειστού, με φωτιές και πετροπόλεμο. Ο αγώνας πιθανότατα θα συνεχιστεί την Δευτέρα (27/3).

Ζημιές προκλήθηκαν και σε κάμερες και τεχνικά μέσα της Cytavision, που μετέδιδε απευθείας τον αγώνα, με αποτέλεσμα να διακοπεί και η μετάδοση. Όπως ενημέρωσε το SigmaLive, τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ στον χώρο υπήρχαν συνολικά 70 μέλη της Δύναμης.

Μπουρλότο στα γραφεία του ΟΣΕΛ

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε κλήση για πυρκαγιά στα γραφεία ΟΣΕΛ, απέναντι από το στάδιο Τάσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία στη Λεωφόρο Λευκωθέου στην επαρχία Λευκωσίας.

Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λευκωσίας και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 17:44. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε με τη λήξη του ημιχρόνου του αγώνα.

Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, το προκατασκευασμένο υποστατικό, το οποίο χρησιμοποιείτο ως γραφεία της ΟΣΕΛ, έπαθε εκτεταμένες ζημιές. Επιπρόσθετα, πυρκαγιά εκδηλώθηκε ταυτόχρονα και σε παρακείμενη στάση λεωφορείου, καθώς και σε δέντρα και άχρηστα υλικά στον ίδιο δρόμο με το εν λόγω υποστατικό.

Θα ακολουθήσει διερεύνηση για εξακρίβωση των αιτιών της πυρκαγιάς, σε συνεργασία με την Αστυνομία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ