ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονιστικό βίντεο από την έφοδο των αστυνομικών στο σχολείο του Νάσβιλ

Συγκλονιστικό βίντεο από την έφοδο των αστυνομικών στο σχολείο του Νάσβιλ
Η ένοπλη που άνοιξε πυρ κατά μαθητών και προσωπικού του σχολείου στο Νάσβιλ των ΗΠΑ AP/Nasville

Συγκλονίζει το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Μητροπολιτική αστυνομία του Νάσβιλ, στο οποίο φαίνεται εξουδετέρωση της 28χρονης που σκότωσε 3 παιδιά και 3 εργαζόμενους στο σχολείο, τη Δευτέρα.

Σημειώνεται πως το βίντεο είναι από την κάμερα σώματος ενός αστυνομικού, ο οποίος συμμετείχε στην έφοδο που έγινε στο σχολείο.

Σημειώνεται πως σε άλλο βίντεο με πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία του Νάσβιλ στις ΗΠΑ, φαίνεται η δράστις που άνοιξε πυρ σε δημοτικό ιδιωτικό σχολείο, σκοτώνοντας έξι ανθρώπους, ανάμεσά τους τρία παιδιά.

Στο βίντεο διάρκειας άνω των δύο λεπτών, φαίνεται η στιγμή που η 28χρονη, ονόματι Όντρεϊ Χέιλ, φτάνει στο σχολείο και πυροβολεί προς την πόρτα, σπάζοντας την γυάλινη τζαμαρία.

Στη συνέχεια τη δείχνει να περιπλανιέται στις σχολικές αίθουσες, κρατώντας προτεταμένο το όπλο, ψάχνοντας για τα θύματά της.

Η Χέιλ μπήκε το πρωί της Δευτέρας 27/3 στο μικρό ιδιωτικό χριστιανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα της πρωτεύουσας του Τενεσί «The Covenant School», οπλισμένη με δυο τουφέκια εφόδου και πιστόλι.

Κατευθύνθηκε στον πρώτο όροφο του εκπαιδευτικού ιδρύματος, στο οποίο είχε φοιτήσει, πυροβόλησε και σκότωσε τρία παιδιά, δυο κορίτσια κι ένα αγόρι, ηλικιών μεταξύ 8 και 9 ετών, και τρεις ενήλικες, ηλικιών μεταξύ 60 και 61 ετών.

Το όνομα του ενός από τα ενήλικα θύματα, της Κάθριν Κουνς, αντιστοιχεί σε αυτό της διευθύντριας του σχολείου, σύμφωνα με τον ιστότοπό του.

Αστυνομικοί που έσπευσαν άμεσα επιτόπου εξουδετέρωσαν την ένοπλη. Ο θάνατός της διαπιστώθηκε περίπου ένα τέταρτο της ώρας από τη στιγμή που έγινε η πρώτη κλήση στην αστυνομία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, Ντον Άαρον.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, μια από τις εκπαιδευτικούς μπόρεσε να τηλεφωνήσει στην κόρη της. «Μου είπε πως είχαν κρυφτεί μέσα σε ντουλάπα και ακούγονταν πυροβολισμοί παντού», αφηγήθηκε η Έιβερι Μίρικ στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό WSMV4, ο οποίος ανήκει στο εθνικό δίκτυο του NBC.

Παρότι δήλωσε ανακουφισμένη που η μητέρα της επέζησε, η κυρία Μίρικ πρόσθεσε πως «πονάει για τους άλλους» που δεν δέχθηκαν κανένα τηλεφώνημα, που έχασαν δικούς τους ανθρώπους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ