ΚΟΣΜΟΣ

Στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού ο Πάπας Φραγκίσκος

Στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού ο Πάπας Φραγκίσκος
Ο Πάπας Φραγκίσκος AP Photo/Alessandra Tarantino

Από λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος πάσχει ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος μετέβη στο νοσοκομείο Gemelli της Ρώμης για προγραμματισμένο έλεγχο, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Ματέο Μπρούνι σε σύντομη δήλωση την Τετάρτη (29/3).

Ο Πάπας, 86 ετών, νωρίτερα σήμερα συμμετείχε στο εβδομαδιαίο γενικό ακροατήριο και φαινόταν καλά στην υγεία του.

Ο Πάπας Φραγκίσκος πάσχει από εκκολπωματίτιδα, μια πάθηση του παχέος εντέρου και υποβλήθηκε σε εγχείρηση αφαίρεσης το 2021

Ο Πάπας έχει πυροδοτήσει συζητήσεις για το μέλλον του ως επικεφαλής της ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, αφού ορισμένα σχόλια φάνηκαν να δείχνουν ότι μπορεί να σκέφτεται να παραιτηθεί κάποια στιγμή.

Επίσης, έχει πρόβλημα με το γόνατό του και πολλές φορές εμφανίστηκε με μπαστούνι και αναπηρικό καροτσάκι στις δημόσιες εμφανίσεις του.

Ο Πάπας σε συνέντευξή του πριν από έναν χρόνο είχε πει ότι προτίμησε να μην κάνει χειρουργική επέμβαση στο γόνατό του επειδή δεν ήθελε να επαναληφθούν οι μακροχρόνιες αρνητικές παρενέργειες από την αναισθησία που υποβληθηκε μετά την επέμβαση του 2021.

Ο Πάπας είπε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι μπορεί να παραιτηθεί εάν κουραστεί πολύ για να συνεχίσει τον ρόλο.

Ερωτηθείς από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης τι θα τον οδηγούσε στην παραίτηση, ο Πάπας προειδοποίησε για «μια κούραση που σε κάνει να μην βλέπεις τα πράγματα καθαρά. Έλλειψη σαφήνειας όσον αφορά στο να ξέρεις πώς να αξιολογείς τις καταστάσεις».

Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας από τον Μάρτιο του 2013.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ