ΚΟΣΜΟΣ

Νέα επιδρομή ισραηλινών μαχητικών στη Δαμασκό

Νέα επιδρομή ισραηλινών μαχητικών στη Δαμασκό
Καταστροφές από προηγούμενη ισραηλινή επιδρομή στη Δαμασκό, στις 19 Φεβρουαρίου, 2023 AP Photo/Omar Sanadiki

Νέα επίθεση από αέρος καταγγέλλει πως δέχθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (31/03) η Συρία, από μαχητικά του Ισραήλ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις αρχές της Συρίας πύραυλοι από ισραηλινά μαχητικά στόχευσαν και επιχείρησαν να χτυπήσουν υποδομές στα περίχωρα της Δαμασκού.

Σύμφωνα με τα συριακά μέσα οι πύραυλοι αναχαιτίστηκαν από την αεράμυνα των συριακών δυνάμεων και προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές σε συγκεκριμένες υποδομές.

Σημειώνεται πως το Ισραήλ δεν έχει προβεί σε κάποια διάψευση ή επιβεβαίωση του συμβάντος σε μία πάγια τακτική που ακολουθεί όμως η Ισραηλινή πλευρά στις επιχειρήσεις που διεξάγει στα Συριακά εδάφη. Αυτή είναι η έκτη επίθεση από την πλευρά του Ισραήλ σε εδάφη της Συρίας σε διάστημα μόλις ενός μήνα.

Το Ισραήλ από την αρχή του εμφυλίου πολέμου στην Συρία έχει ανοιχτά ταχθεί απέναντι στο καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με τόσο με την Χεζμπολά όσο και με το Ιράν.

Το Ισραήλ ισχυρίζεται πως ειδικά στα περίχωρα της Πρωτεύουσας της Συρίας υπάρχουν σημαντικοί θύλακες της Χεζμπολά οι οποίοι εκπαιδεύονται με τις Συριακές δυνάμεις και λαμβάνουν όπλα που έρχονται από την Τεχεράνη.

Η αμέσως προηγούμενη επίθεση σημειώθηκε σύμφωνα με το Συριακό παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων την περασμένη Τετάρτη με τις τοπικές αρχές να κάνουν λόγο για δύο τραυματίες στρατιώτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ