ΚΟΣΜΟΣ

Στην φυλακή θα παραμείνει ο Όσκαρ Πιστόριους

Στην φυλακή θα παραμείνει ο Όσκαρ Πιστόριους
Ο Πιστόριους είχε καταδικαστεί σε 13 χρόνια φυλάκισης για την δολοφονία της συντρόφου του Reeva Steenkamp την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2013 AP Photo/Themba Hadebe

Στην φυλακή θα παραμείνει τελικώς ο Όσκαρ Πιστόριους καθώς το αίτημα αποφυλάκισής του απορρίφθηκε από δικαστήριο της Νοτίου Αφρικής.

Ο Πιστόριους είχε καταδικαστεί σε 13 χρόνια φυλάκισης για την δολοφονία της συντρόφου του Reeva Steenkamp την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2013. Ο Πιστόριους πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κατ’οίκον περιορισμό καθώς το δικαστήριο είχε αποφασίσει πως όλα έγιναν υπό καθεστώς τρόμου αναγνωρίζοντας στον αστέρα των παραολυμπιακών αγώνων πως τελούσε υπό καθεστώς φόβου.

Οι γονείς της Reeva Steenkamp είχαν πάει την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό όπου και ο Όσκαρ Πιστόριους βρέθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία και η ποινή που του ανακοινώθηκε ήταν 13 ετών.

Σύμφωνα με το νόμο της Νοτίου Αφρικής ο φυλακισμένος – καταδικασμένος έχει δικαίωμα έφεσης εάν έχει εκτίσει το 50% της ποινής που του έχει επιβληθεί.

Ο Πιτσόριους σύμφωνα με τοπικά μέσα θα παραμείνει στην φυλακή στην οποία εκτίει την ποινή του τουλάχιστον μέχρι το 2024 όταν και θα έχει εκ νέου δικαίωμα κατάθεσης αιτήματος αποφυλάκισης.

Σήμερα προσερχόμενη στο δικαστήριο η μητέρα του θύματος υπογράμμισε πως ο Όσκαρ Πιστόριους είναι ένα άτομο εθισμένο στη βία και δεν υπάρχει τρόπος να ενσωματωθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα στην κοινωνία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ