ΚΟΣΜΟΣ

Βατικανό: Στη λειτουργία ο πάπας Φραγκίσκος - «Χρειάζομαι το χάδι του Ιησού»

Βατικανό: Στη λειτουργία ο πάπας Φραγκίσκος - «Χρειάζομαι το χάδι του Ιησού»
Ο πάπας Φραγκίσκος (AP Photo/Andrew Medichini)

H λειτουργία της Κυριακής των Βαίων των Καθολικών πραγματοποιήθηκε στο Βατικανό, από τον πάπα Φραγκίσκο παρά το γεγονός ότι μόλις χθες Σάββατο (2/4) πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Τζεμέλι της Ρώμης. 

Ο πάπας, ελαφρώς καταπονημένος, ευχαρίστησε όσους προσευχήθηκαν υπέρ της υγείας του.

«Ευχαριστώ για την συμπαράστασή σας και τις προσευχές σας, οι οποίες εντατικοποιήθηκαν τις περασμένες ημέρες. Ευχαριστώ τους κατοίκους της Ρώμης και τους προσκυνητές», είπε ο ποντίφικάς. Στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, σήμερα το πρωί οι πιστοί ξεπέρασαν τις 60.000 χιλιάδες.

«Πρέπει να είμαστε κοντά στους καταφρονημένους, σε όλους τους εγκαταλειμμένους», είπε ο Φραγκίσκος, ο οποίος ευλόγησε τους πιστούς, σε όλη την πλατεία, μέσα από αυτοκίνητο, γνωστού ως «papa mobile».

«Πριν μια εβδομάδα, ένας Γερμανός άστεγος έχασε την ζωή του, κάτω από την κιονοστοιχία της πλατείας αυτής, μόνος και εγκαταλειμμένος. Για κάθε έναν από εμάς, και ο άνθρωπος αυτός είναι ο Ιησούς. Είναι τόσοι πολλοί οι άνθρωποι που μας χρειάζονται, είναι τόσοι πολλοί οι εγκαταλειμμένοι. Και εγώ χρειάζομαι το χάδι του Ιησού, να τον νιώσω κοντά μου. Για τον λόγο αυτό τον επισκέπτομαι και τον αναζητώ στους εγκαταλειμμένους, σε όσους δεν έχουν κανέναν» είπε ο πάπας, στο μήνυμά του.

Αύριο, αρχίζει η Μεγάλη Εβδομάδα των Καθολικών. Όπως έγινε γνωστό, ο πάπας Φραγκίσκος την Πέμπτη θα μεταβεί, για την Τελετή του Νιπτήρα, στις φυλακές ανηλίκων της Ρώμης, Καζάλ Ντελ Μάρμο. Πρόκειται για την ίδια ακριβώς επιλογή που είχε κάνει πριν δέκα χρόνια, λίγο μετά την εκλογή του από το Κονκλάβιο.

Την Παρασκευή, ο πάπας θα χοροστατήσει, στο Κολοσσαίο, στην «Οδό του Σταυρού» (Via Crucis), στην οποία αναπαρίσταται η μαρτυρική πορεία του Ιησού προς τον Γολγοθά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ