ΚΟΣΜΟΣ

Αίσιο τέλος για το «Μυστήριο»: Επέστρεψε στην αγκαλιά της μητέρας της 54 ημέρες μετά το σεισμό

Αίσιο τέλος για το «Μυστήριο»: Επέστρεψε στην αγκαλιά της μητέρας της 54 ημέρες μετά το σεισμό
Μια οικογένεια προσπαθεί να ζεσταθεί μέσα στα χαλάσματα στην Αντιόχεια, μετά από τους φονικούς σεισμούς (AP Photo/Francisco Seco, File)

Στην αγκαλιά της μητέρας του είναι μετά από 54 ημέρες ένα βρέφος από την Τουρκία, το οποίο ανασύρθηκε από τα χαλάσματα του σπιτιού του έπειτα από τους φονικούς σεισμούς 7,8 και 7,5 Ρίχτερ.

Το 3,5 μηνών βρέφος, το οποίο οι γιατροί ονόμασαν «Μυστήριο» ή «Gizem» στα τούρκικα- διασώθηκε στην Αντιόχεια περίπου 128 ώρες μετά από τις δονήσεις της 6ης Φεβρουαρίου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στην Άγκυρα.

Η υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Πρόνοιας, Ντέρια Γιανίκ, επέστρεψε το τη μικρή Βετίν Μπεγκντάς στη μητέρα της, η οποία συνεχίζει να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο των Αδάνων μετά από τον τραυματισμό της.

Μητέρα και κόρη επανενώθηκαν μετά από τεστ DNA, που απέδειξε τη σχέση τους.

Ο πατέρας και οι δύο αδελφοί του μωρού σκοτώθηκαν από τους σεισμούς, που άφησαν πίσω τους πάνω από 50.000 νεκρούς στην Τουρκία.

«Το μωρό αυτό είναι πραγματικά ένα θαύμα. Το γεγονός ότι επέζησε και δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας, άγγιξε την καρδιά μας» είπε η Γιανίκ.

«Το “Μυστήριο” είναι και δικό μας παιδί τώρα» δήλωσε η Γιανίκ, δεσμευόμενη παράλληλα ότι το υπουργείο θα είναι πάντα στο πλευρό της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ