ΚΟΣΜΟΣ

Προεκλογικός αγώνας με... μπαξίσια: Ο Ερντογάν μοιράζει χρήματα σε παιδιά

Προεκλογικός αγώνας με... μπαξίσια: Ο Ερντογάν μοιράζει χρήματα σε παιδιά
Ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν AP

Χρήματα σε παιδιά μοιράζει ο Ταγίπ Ερντογάν κατά την προεκλογική του εκστρατεία, προκαλώντας την οργή της τουρκικής αντιπολίτευσης που καταγγέλλει ότι «η κοινωνική πολιτική του Ερντογάν είναι τα χρήματα που μοιράζει…».

Ο Τούρκος πρόεδρος, όπως δείχνει το Flash TV, κατά την διάρκεια προεκλογικής του εμφάνισης, κρατάει χαρτονομίσματα στο χέρι και τα μοιράζει σε παιδιά.

Ξαφνικά, στο βίντεο ακούγεται να λέει κάποιος:

«Ντροπή! Είναι για τα παιδιά», προφανώς γιατί πλησίασε κάποιος μεγαλύτερος σε ηλικία προκειμένου να επωφεληθεί από το … δώρο του Ερντογάν.

Πλήθος κόσμου είναι συγκεντρωμένος γύρω του, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του, ενώ όπως φαίνεται σε κάποιο σημείο στο βίντεο, ο Ταγίπ Ερντογάν χαιρετάει τον κόσμο, βάζει το χέρι του στην καρδιά, θέλοντας να τους ευχαριστήσει και αμέσως μετά δείχνει με το χέρι του προς τα πάνω, υπονοώντας …μόνο ο Θεός, ως απάντηση σε αυτό που άκουσε.

Μετά το ψωμί, το τσάι, τις δωρεάν πατάτες και τα ξερά κρεμμύδια που έχει μοιράσει στο παρελθόν σε άπορες οικογένειες και σε πλημμυροπαθείς, ο Τούρκος πρόεδρος, σήμερα και σχεδόν ένα μήνα πριν από τις εκλογές στην Τουρκία, προσφέρει χρήματα σε ανήλικα παιδιά, προκαλώντας την άμεση αντίδραση των υπολοίπων κομμάτων.

Η αντιπολίτευση έχει ασκήσει πολλές φορές κριτική για την τακτική του Ταγίπ Ερντογάν να προσφέρει ...δώρα στον κόσμο για να αντιμετωπιστεί ο πληθωρισμός και η ακρίβεια.

Πλέον, αναφέρει πώς «ο πληθωρισμός βρίσκεται στα χέρια του Ερντογάν, ο οποίος πέρυσι μοίραζε 100 λίρες και φέτος μοιράζει 200».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ