ΚΟΣΜΟΣ

«Αθώος» δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ για τις 34 κατηγορίες που του αποδίδονται

«Αθώος» δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ για τις 34 κατηγορίες που του αποδίδονται
O Nτοναλντ Τραμπ στο δικαστήριο του Μανχάταν. AP Photo/Seth Wenig, Pool

Αθώος δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ ενώπιον του δικαστηρίου του Μανχάταν για τις 34 κατηγορίες που του αποδίδονται, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το CNNi. Για τις 4 Δεκεμβρίου ορίστηκε η επόμενη ακρόαση του πρώην αμερικανού προέδρου, ο οποίος πριν από λίγο αποχώρησε από το δικαστικό Μέγαρο χωρίς να κάνει δηλώσεις. 

Οι κατηγορίες αφορούν την έρευνα σχετικά με το χρηματισμό της πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς το 2016.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τραμπ δεν έκανε δήλωση ούτε κατά την είσοδό του στην δικαστική αίθουσα, όπως τον είχαν συμβουλεύσει οι συνεργάτες του.

Το κατηγορητήριο του Ντόναλντ Τραμπ

«Είχαμε την εντύπωση ότι θα κάνει μια σύντομη δήλωση πριν μπει μέσα και πιστεύω πως το γεγονός ότι δεν έκανε είναι αξιοσημείωτο», δήλωσε στο CNNi, η Αλίσα Φαρα Γκρίφιν πρώην διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου κατά την περίοδο της διακυβέρνησης Τραμπ.

Ο Τραμπ εμφανίστηκε ανέκφραστος στο δικαστήριο, φορώντας σκούρο μπλε κοστούμι και κόκκινη γραβάτα. Κατά την άφιξή του χαιρέτισε τους υποστηρικτές του υψώνοντας τη γροθιά του.

Νωρίτερα, προτού εμφανιστεί ενώπιον του δικαστή Χουάν Μέρτσαν, ο Τραμπ παραδόθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ. Του πήραν αποτυπώματα, αλλά δεν τον φωτογράφισαν, ούτε του πέρασαν χειροπέδες.

Μέσα από το αυτοκίνητο που τον μετέφερε στο δικαστήριο, ο ίδιος ο Τραμπ έκανε την εξής ανάρτηση: «Κατευθύνομαι στο Κάτω Μανχάταν, στο Δικαστήριο. Μοιάζει τόσο σουρεαλιστικό – Ουάου, θα με συλλάβουν. Δεν το πιστεύω ότι συμβαίνει αυτό στην Αμερική».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ