ΚΟΣΜΟΣ

Κλειστός ο πύργος του Άιφελ εν μέσω του Euro 2016

Κλειστός ο πύργος του Άιφελ εν μέσω του Euro 2016
REUTERS/ GONZALO FUENTES

Εν μέσω του Euro 2016, ο πύργος του Άιφελ είναι κλειστός σήμερα Τρίτη για το κοινό, καθώς μεγάλο μέρος των εργαζομένων θα συμμετάσχει στη διαδήλωση κατά της μεταρρύθμισης του εργασιακού κώδικα.

Σήμερα το απόγευμα, τα συνδικάτα, με πρώτη τη CGT, έχουν καλέσει τους εργαζόμενους σε διαδήλωση στο Παρίσι, εναντίον της τελευταίας μεγάλης μεταρρύθμισης της προεδρικής θητείας του Φρανσουά Ολάντ. Σε αυτήν αναμένεται να κατέβουν στους δρόμους χιλιάδες άνθρωποι.

Ένα μέρος του προσωπικού του πύργου του Άιφελ "έκανε γνωστό ότι θα συμμετάσχει σ' αυτή τη διεπαγγελματική ημέρα δράσης. Καθώς το προσωπικό που ήταν παρόν δεν επαρκούσε αριθμητικά για να ανοίξει το μνημείο σε ικανοποιητικές συνθήκες υποδοχής και ασφάλειας του κοινού, ο πύργος θα παραμείνει συνεπώς κλειστός", εξήγησε η εταιρεία εκμετάλλευσης του πύργου του Άιφελ (SETE).

Στην απεργία κάλεσαν η CGT (Γενική Συνομοσπονδία Εργασίας), το συνδικάτο που έχει την πλειοψηφία στους κόλπους της SETE, και η FO (Force Ouvriere, Εργατική Δύναμη). "Η απεργία ψηφίσθηκε ομόφωνα", ανέφερε ο Ντενί Βαβασορί, συνδικαλιστικός εκπρόσωπος της CGT, του μεγαλύτερου συνδικάτου στη Γαλλία και ιστορικά προσκείμενου στο Κομμουνιστικό Κόμμα.

Οι τουρίστες που είχαν κρατήσεις για σήμερα θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους, διευκρινίσθηκε από την εταιρεία του πύργου του Άιφελ. Σημειώνεται ότι η μέση ημερήσια επισκεψιμότητα στον Πύργο του Άιφελ είναι 15.000 έως 20.000 άτομα, ενώ το 2015 σχεδόν 7 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφτηκαν το μνημείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ