ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος σε πτήση όταν ο πιλότος βρήκε κόμπρα στο πιλοτήριο του αεροσκάφους

Τρόμος σε πτήση όταν ο πιλότος βρήκε κόμπρα στο πιλοτήριο του αεροσκάφους
AP Photo/Virginia Mayo

Υπό κανονικές συνθήκες η ιδιωτική πτήση από το Μπλουμφοντέιν στην Πρετόρια, θα ήταν «άλλη μια μέρα στη δουλειά» για τον πιλότο Ρούντολφ  Εράσμους, ο οποίος ωστόσο, βρέθηκε προ εκπλήξεως, και ενώ το μικρό αερσοσκάφος «Beechcraft Baron 58» βρισκόταν στα 11.000 πόδια.

Για την ακρίβεια, ο Νοτιοαφρικανός πιλότος, βρέθηκε αντιμέτωπος με τον χειρότερο εφιάλτη του, όταν εν ώρα πτήσης, ξαφνικά ένιωσε την παρουσία ενός φιδιού (σ.σ. και τι φίδι, κόμπρα) κάτω από τη θέση του στο πιλοτήριο, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να προχωρήσει άμεσα σε αναγκαστική προσγείωση.

Όπως ο ίδιος περιέγραψε στο BBC, όλα ξεκίνησαν όταν άρχισε να αισθάνεται... κάτι δροσερό στην πλάτη του. Ένιωσε σαν κάποιος να του ρίχνει παγωμένο νερό και, όπως εξελίχθηκε η κατάσταση στη συνέχεια, θα προτιμούσε τελικά να ήταν παγωμένο νερό.

«Καθώς έστριψα προς τα αριστερά και κοίταξα κάτω, είδα την κόμπρα να απομακρύνει το κεφάλι της προς τα πίσω, κάτω από το κάθισμα», δήλωσε ο Εράσμους. Την ίδια στιγμή, στο ιδιωτικό αεροσκάφος επέβαιναν άλλα τέσσερα άτομα και το... φίδι που ήταν «λαθρεπιβάτης».

Ήταν φοβισμένος ότι το φίδι μπορούσε να προκαλέσει μαζικό πανικό. Γι' αυτό λίγα λεπτά αργότερα, αποφάσισε να ενημερώσει τους επιβάτες ότι εντός του αεροσκάφους βρισκόταν η κόμπρα:

«Ακούστε, ένα φίδι είναι μέσα στο αεροσκάφος, είναι κάτω από το κάθισμά μου, οπότε ας προσπαθήσουμε να κατέβουμε στο έδαφος όσο πιο γρήγορα μπορούμε», ήταν πρώτη του ανακοίνωση.

Όπως περιέγραψε, αμέσως μετά την ανακοίνωσή του, στο αεροσκάφος επικράτησε η απόλυτη σιωπή. «Μπορούσες να ακούσεις ακόμη και την πτώση μιας βελόνας», είπε χαρακτηριστικά.

Τελικά, ο ίδιος κατάφερε να συγκρατήσει την ψυχραιμία του και να προσγειώσει το αεροσκάφος στην πόλη Γουέλκομ, όπου και με τη βοήθεια ειδικού συνεργείου, «κατέβηκε» ο απρόσκλητος επισκέπτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ