ΚΟΣΜΟΣ

Σε χημειοθεραπεία ο Μπερλουσκόνι - Τι λέει το ιατρικό ανακοινωθέν

Σε χημειοθεραπεία ο Μπερλουσκόνι - Τι λέει το ιατρικό ανακοινωθέν
O πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι AP Photo/Darko Vojinovic

Στην πρώτη του χημειοθεραπεία υποβλήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνισύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν από το νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου, στο οποίο εισήχθη την Τετάρτη (5/4).

Το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (6/4) αναφέρει ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι «υποφέρει εδώ και καιρό από χρόνια αιματολογική πάθηση, και πιο συγκεκριμένα από «χρόνια μυελομονοκυτταρική λευχαιμία». Προστίθεται, δε, ότι στη φάση αυτή ο ασθενής «έχει εισαχθεί στην μονάδα εντατικής θεραπείας εξαιτίας λοίμωξης των πνευμόνων».

Το ανακοινωθέν υπογράφεται από τους καθηγητές Αλμπέρτο Τζανγκρίλο (τον προσωπικό γιατρό του Καβαλιέρε) και Φάμπιο Τσίτσερι.

Παράλληλα, στο ανακοινωθέν υπογραμμίζεται ότι η αγωγή που έχει ξεκινήσει, προβλέπει τη θεραπεία της πνευμονικής λοίμωξης, με περιορισμό της παθολογικής υπερπαραγωγής λευκών αιμοσφαιρίων και την επιστροφή στην προγενέστερη κατάσταση.

Σύμφωνα με όσα αναμεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ, ο Μπερλουσκόνι παρουσίασε πνευμονική λοίμωξη, η οποία οφείλεται σε λευχαιμία και οι γιατροί προσπαθούν να αντιμετωπίσουν, στην φάση αυτή, την προβληματική λειτουργία του νωτιαίου μυελού.

«Υπάρχει μεγάλη ανησυχία. Ελπίζω να ανησυχεί και ο ίδιος ο Σίλβιο, διότι πρέπει να αντισταθεί σε αυτή την τελευταία επίθεση που δέχεται, η οποία ονομάζεται λευχαιμία», δήλωσε ο Ιταλός υφυπουργός Πολιτισμού και γνωστός κριτικός τέχνης, Βιτόριο Σγκάρμπι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ