ΚΟΣΜΟΣ

Coolio: Με καθυστέρηση εφτά μηνών ήρθε η αιτία θανάτου του διάσημου ράπερ

Coolio: Με καθυστέρηση εφτά μηνών ήρθε η αιτία θανάτου του διάσημου ράπερ
Ο διάσημος ράπερ Coolio AP Photo/Rick Scuteri

Από υπερβολική δόση φαιντανύλης πέθανε τον περασμένο Σεπτέμβριο ο ράπερ Coolio, όπως επιβεβαίωσε την Πέμπτη (6/4) ο εκπρόσωπος της οικογένειας στο TMZ.

Ο επιτυχημένος παραγωγός του Gangstas Paradise, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Artis Leon Ivey Jr, είχε επίσης ίχνη ηρωίνης και μεθαμφεταμίνης στον οργανισμό του. Υπενθυμίζεται ότι ο 59χρονος ράπερ βρέθηκε νεκρός στις 28 Σεπτεμβρίου στο μπάνιο του σπιτιού ενός φίλου του στο Λος Άντζελες.

Οι διασώστες που κλήθηκαν στο σημείο διαπίστωσαν τον θάνατο του Coolio επί τόπου και επί σχεδόν εφτά μήνες αναμενόταν η νεκροψία για να ρίξει φως στα αίτια. Μάλιστα, πηγές της αστυνομίας του Λος Αντζελες ανέφεραν ότι «δεν βρέθηκαν ναρκωτικά ή σύνεργα ναρκωτικών κοντά του», ενώ δεν υπήρχαν υποψίες εγκληματικής ενέργειας.

Τότε, η πρώτη εκτίμηση, τουλάχιστον των διασωστών που εξέτασαν τον Coolio, ήταν ότι υπέστη καρδιακή ανακοπή, κάτι που είχε διαδώσει και ο επί μακρόν μάνατζερ του σταρ, Posey Jarez.

Σήμερα, ωστόσο, ο Jarel αποκάλυψε ότι οι έρευνες έδειξαν ότι το σοβαρό άσθμα και η δια βίου συνήθεια του καπνίσματος του Coolio έπαιξαν ρόλο στον θάνατό του, εμποδίζοντας το σώμα του να χειριστεί την υπερβολική δόση των ναρκωτικών που βρέθηκαν στον οργανισμό του από τη νεκροψία.

«Τα παιδιά του θα θυμούνται τον πατέρα τους ως έναν σπουδαίο άνθρωπο και θέλουν το κοινό να μάθει πόσο πολύ τον αγαπούσαν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο μάνατζερ του Coolio.


Η οικογένεια του μουσικού σχεδιάζει να τον τιμήσει μέσα από ντοκιμαντέρ και ταινίες και να επεκτείνουν περαιτέρω τη μουσική του κληρονομιά.

Ο Coolio, εμφανίστηκε στη ραπ σκηνή του Λος Άντζελες στα τέλη της δεκαετίας του '80, αλλά η φήμη του εκτοξεύθηκε το 1995 όταν κυκλοφόρησε το Gangsta's Paradise για το soundtrack της ταινίας «Dangerous Minds» με τη Μισέλ Φάιφερ.

Το τραγούδι έφτασε στο #1 και έμεινε εκεί για 3 εβδομάδες, ενώ ψηλά έφτασε και το Fantastic Voyage του 1994, στο #3 στο Billboard's Hot 100.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ