ΚΟΣΜΟΣ

Αναπαράσταση της Σταύρωσης του Ιησού Χριστού με αληθινά καρφιά και αίμα στις Φιλιππίνες

Αναπαράσταση της Σταύρωσης του Ιησού Χριστού με αληθινά καρφιά και αίμα στις Φιλιππίνες
H αιματοβαμμένη αναπαράσταση των τελευταίων στιγμών του Ιησού Χριστού AP Photo/Aaron Favila

Το μαρτύριο της Σταύρωσης του Ιησού Χριστού αναπαριστούν κάτοικοι σε πολλά χωριά των Φιλιππίνων σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών, χρησιμοποιώντας πραγματικά καρφιά και μαστίγια.

Ενώ η πλειοψηφία του κόσμου περνά τη μέρα με τις οικογένειές τους, κάποιοι πολίτες στις Φιλιππίνες ψάχνουν την εξιλέωση για τις αμαρτίες τους σε τελετουργίες τις οποίες ωστόσο αποδοκιμάζει η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Στο χωριό Σαν Χουάν, βόρεια της Μανίλα, εκατοντάδες κάτοικοι και τουρίστες παρακολούθησαν μια αιματοβαμμένη αναπαράσταση των τελευταίων στιγμών του Ιησού Χριστού.

Δεκάδες άντρες φορώντας στέμματα από κλήματα στα κεφάλια τους περπάτησαν ξυπόλητοι στα στενά δρομάκια, μαστιγώνοντας τους εαυτούς τους ασταμάτητα με μαστίγια από μπαμπού δημιουργώντας τεράστιες πληγές στα σώματά τους.

«Το κάνω για την οικογένειά μου για να είναι υγιείς», είπε ο 31χρονος Ντάρεν Πασκουάλ, αφού μαστίγωσε την πλάτη του, σύμφωνα με την Daily Mail. «Απλώς προσεύχεσαι, δεν μπορείς να νιώσεις τον πόνο» πρόσθεσε.

Στο τελευταίο στάδιο της αναπαράστασης, τρεις άντρες οδηγήθηκαν από ντυμένους Ρωμαίους εκατόνταρχους σε ένα χωματότοπο όπου δύο από αυτούς ήταν δεμένοι σε ξύλινους σταυρούς.

Σε έναν μικρόσωμο πρώην ψαρά που είχε τον ρόλο του Ιησού Χριστού, του πέρασαν καρφιά στις παλάμες και τα πόδια του ενώ drones πετούσαν από πάνω και οι τουρίστες έβγαζαν φωτογραφίες και βίντεο με τα smartphone τους.

Μετά από αρκετά λεπτά, τα καρφιά τραβήχτηκαν και ο άνδρας έπεσε στο έδαφος. Τον πήγαν με φορείο στο ιατρείο που είχε στηθεί λίγο πιο πέρα προκειμένου να βεβαιωθούν ότι είναι καλά στην υγεία του πριν επιστρέψει σπίτι του.

Η αναπαράσταση του μαρτυρίου της Σταύρωσης του Ιησού Χριστού πραγματοποιούνταν σε χωριά γύρω από την πόλη Σαν Φερνάντο εδώ και δεκαετίες, αλλά οι σταυρώσεις ακυρώθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια λόγω της Covid-19.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ