ΚΟΣΜΟΣ

Άστεγη έσφαξε με τσεκούρι κοινωνική λειτουργό σε καταφύγιο στο Βερμόντ των ΗΠΑ

Άστεγη έσφαξε με τσεκούρι κοινωνική λειτουργό σε καταφύγιο στο Βερμόντ των ΗΠΑ
Σκηνές αστέγων στις ΗΠΑ AP Photo/Craig Mitchelldyer, File

Φρικτή δολοφονία καταγράφηκε στο Βερμόντ των ΗΠΑ, καθώς μία κοινωνική λειτουργός σε καταφύγιο αστέγων, βρέθηκε νεκρή μετά από επίθεση που δέχτηκε με τσεκούρι και μαχαίρι. Δικαστής διέταξε τη διενέργεια ψυχιατρικής αξιολόγησης για μία τρόφιμο του καταφυγίου που κατηγορείται ως δράστις του εγκλήματος.

Η Ζάινα Μαχβίς-Τζαμέ, 38 ετών, που φιλοξενείται στο καταφύγιο φέρεται να αγόρασε το τσεκούρι από ένα κατάστημα με σιδερικά πριν ζητήσει συνάντηση με τη συντονίστρια της δομής και χρησιμοποίησε το τσεκούρι για να χτυπήσει το θύμα πολλές φορές, σύμφωνα με την Αστυνομία. Η ίδια δήλωσε αθώα για τη δολοφονία την Τρίτη (4/4), μία ημέρα μετά την επίθεση, ωστόσο παραμένει προφυλακισμένη.

Το θύμα ονομαζόταν Λία Ρόσιν Πρίτσαρντ, 36 ετών και υπέστη τραύματα στο πρόσωπο, τον λαιμό και τον κορμό, όπως διαπιστώθηκε από τη νεκροψία στο Morningside House, ένα καταφύγιο που λειτουργεί από την Groundworks Collaborative, δήλωσε η Αστυνομία.

Η Αστυνομία δήλωσε ότι η Μαχβίς-Τζαμέ χρησιμοποίησε ένα τσεκούρι με λαβή 18 ιντσών και ένα μαχαίρι στην επίθεση.

Το Groundworks Collaborative περιέγραψε την Ρόσιν Πρίτσαρντ ως «ένα υπέροχα δυνατό, θετικό, όμορφο και συμπονετικό άτομο». Σύμφωνα με το AP, ήταν προπονήτρια βόλεϊ, εκπαιδεύτρια μαγειρικής και κοινωνική λειτουργός στο Ρόουντ Άιλαντ πριν μετακομίσει στο Βερμόντ για να γίνει συντονίστρια στο Morningside House, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Η Μαχβίς-Τζαμέ έμενε στο καταφύγιο για μήνες και η επίθεση καταγράφηκε σε βίντεο ασφαλείας. «Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουμε το βάθος της απώλειας που αισθάνονται οι συνάδελφοί της στο Groundworks και οι ένοικοι», ανέφερε το Groundworks σε ανακοίνωσή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ