ΚΟΣΜΟΣ

Σε τεχνητό κώμα 14χρονος ακροβάτης στη Ρωσία - Κόπηκε ελαττωματικός ιμάντας

Σε τεχνητό κώμα 14χρονος ακροβάτης στη Ρωσία - Κόπηκε ελαττωματικός ιμάντας
Screen Grab/Video/Ural Mash

Στο κενό βρέθηκε ένας 14χρονος αθλητής ακροβατικών κατά τη διάρκεια ακροβατικής παράστασης στη Ρωσία, όταν κόπηκε ελαττωματικός ιμάντας από τον οποίο κρεμόταν την ώρα που έκανε περιστροφές.

Το σοκαριστικό ατύχημα συνέβη σε μια από τις μεγαλύτερες σκηνές της πόλης Σβερντλόφσκ στην ανατολική Ρωσία, ενώ αυτόπτης μάρτυρας ήταν και η φίλη του.

Οι γιατροί έσπευσαν πάνω στη σκηνή και μετέφεραν τον 14χρονο Αλεξέι στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση στο κρανίο και πλέον νοσηλεύεται σε καταστολή.

Ο ταλαντούχος και άτυχος γυμναστής υπέστη εγκεφαλικές θλάσεις και κάταγμα του κροταφικού οστού του. Ο αθλητής έχει ήδη μεταφερθεί σε εξειδικευμένη κλινική.

Οι γιατροί μελετούν την κατάστασή του, ενώ η αστυνομία έχει κατασχέσει τον «ελαττωματικό εξοπλισμό» που χρησιμοποιούσε ο 14χρονος και βίντεο από την παράσταση.

Για την υπόθεση ασκήθηκε ποινική δίωξη για «παροχή υπηρεσιών που δεν πληρούν τα πρότυπα ασφαλείας» και «συνέβαλαν εξ αμελείας στην πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης στο θύμα».

Την παράσταση κινηματογραφούσε ρωσικό τηλεοπτικό συνεργείο, ενώ ο ανήλικος έκανε το δύσκολο νούμερό του χωρίς δίχτυ προστασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ