ΚΟΣΜΟΣ

Εικόνα από το Άουσβιτς σε promo για αγώνες κατς - «Συγγνώμη, δεν ξέραμε τι δείχνει»

Εικόνα από το Άουσβιτς σε promo για αγώνες κατς - «Συγγνώμη, δεν ξέραμε τι δείχνει»
Πάνω από 80.000 θεατές στην πρώτη ημέρα του WrestleMania 39 στην Καλιφόρνια, την 1η Απριλίου, 2023 WWE via AP

Συγγνώμη ζήτησε η αμερικανική εταιρία που διοργανώνει τα δημοφιλή σόου πάλης «κατς» καθώς για να προωθήσει έναν από τους αγώνες της χρησιμοποίησε εικόνα από το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς.

Η εικόνα χρησιμοποιήθηκε για τον αγώνα μεταξύ του Ρέι Μιστέριο και του Ντομινίκ Μιστέριο την 1η Απριλίου στο πλαίσιο του WrestleMania 39.

«Δεν γνωρίζαμε τι απεικόνιζε. Μόλις το καταλάβαμε, αφαιρέθηκε αμέσως. Ζητάμε συγγνώμη γι αυτό το λάθος», αναφέρεται στην ανακοίνωση της World Wrestling Entertainment (WWE).

Το σενάριο της διαφήμισης του αγώνα μεταξύ πατέρα και γιου, έδειχνε τον Ντομινίκ Μιστέριο να καταλήγει στη φυλακή μετά την εμπλοκή σε τροχαίο ατύχημα με τον πατέρα του κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Η εικόνα από το Άουσβιτς, εμφανίζεται την ώρα που ο Ντομινίκ αναφέρει στο promo: «Νομίζεις ότι αυτό είναι παιχνίδι για εμένα; Πέρασα δύσκολα (στη φυλακή). Και επέζησα».

Η εικόνα από το στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Πολωνία, όπου 1,1 εκατομμύρια άνθρωποι δολοφονήθηκαν από τους ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αντικαταστάθηκε από μια άλλη με πλάνα συρματοπλέγματος και ένα άδειο κελί φυλακής.

Ορισμένοι φαν παρατήρησαν την εικόνα από το Άουσβιτς. Στη συνέχεια δημοσιεύθηκε στο λογαριασμό στο Twitter του μουσείο Μνήμης του Άουσβιτς την περασμένη Τετάρτη με τη λεζάντα «είναι δύσκολο να πιστέψουμε πως έγινε λάθος στο μοντάζ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ