ΚΟΣΜΟΣ

Καταδικάστηκε κατά συρροήν δολοφόνος... κοτόπουλων στην Κίνα

Καταδικάστηκε κατά συρροήν δολοφόνος... κοτόπουλων στην Κίνα
AP Photo / Steve Helber

Υπάρχει ένα παλιό κινέζικο ρητό που λέει: «Σκότωσε το κοτόπουλο για να τρομάξεις τον πίθηκο» -κάτι που σημαίνει ότι ο καλύτερος τρόπος για να εκφοβίσει κάποιος έναν μεγάλο αντίπαλο είναι πρώτα να καταστρέψει έναν μικρότερο.

Αυτό φαίνεται ότι εφάρμοσε ένας άνδρας στην Κίνα ο οποίος όμως, καταδικάστηκε αφού κρίθηκε ένοχος για την μαζική εξόντωση 1.100 κοτόπουλων που ανήκαν σε γείτονά του, με τον οποίο βρισκόταν σε διαμάχη.

Οι δύο άνδρες φέρεται να τσακώνονταν από τότε που ο γείτονας ονόματι Τζόνγκ, έκοψε τα δέντρα του κατηγορούμενου Γκου, χωρίς άδεια τον Απρίλιο του 2022.

Το δικαστήριο στην κομητεία Χενγκγιάνγκ της επαρχίας Χουνάν στην κεντρική Κίνα έκρινε ότι ο Γκου είχε μπει κρυφά περισσότερες από μία φορά κατά τη διάρκεια της νύχτας, στο αγρόκτημα εκτροφής κοτόπουλων του Τζόνγκ.

Δεν είναι σαφές ποιες ήταν οι προθέσεις του κατηγορούμενου, αλλά ο φακός που άναψε προκάλεσε πανικό στα κοτόπουλα που συνωστίστηκαν σε μια γωνία φοβισμένα και εκατοντάδες από αυτά πέθαναν.

Την πρώτη φορά που ο Γκου εισέβαλε στην ιδιοκτησία του γείτονά του, πέθαναν 500 κοτόπουλα με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να αναγκαστεί να πληρώσει στον Τζονγκ αποζημίωση 3.000 γιουάν (436 δολάρια).

Αλλά δεν σταμάτησε εκεί και επέστρεψε στην αγρόκτημα του γείτονα για δεύτερη φορά, σκοτώνοντας 640 κοτόπουλα.

Την περασμένη Τρίτη, το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο κατηγορούμενος είχε σκόπιμα προκαλέσει σημαντική «απώλεια περιουσίας» στον Τζονγκ.

Οι κινεζικές αρχές εκτίμησαν ότι τα 1.100 νεκρά κοτόπουλα αξίζουν συνολικά 13.840 γιουάν (2.015 δολάρια) και τον καταδίκασε σε έξι μήνες φυλάκιση με αναστολή ενός έτους, λαμβάνοντας υπόψη τη μεταμέλεια, που έδειξε ο κατηγορούμενος για το έγκλημά του.

China jails man who scared chickens to death

ΔΗΜΟΦΙΛΗ