ΚΟΣΜΟΣ

Δραστική μείωση των αμάχων στην Αβντιίφκα της Ουκρανίας - Από 32.000 έφτασαν 1.800

Δραστική μείωση των αμάχων στην Αβντιίφκα της Ουκρανίας - Από 32.000 έφτασαν 1.800
AP Photo/LIBKOS

Στους 1.800 από 32.000 ανθρώπους πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, έχει μειωθεί ο αριθμός των αμάχων στην πόλη Αβντιίφκα στο ανατολικό τμήμα της χώρας, την ώρα που οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν πάση θυσία να την καταλάβουν.

Η Αβντιίφκα έχει γίνει ένας από τους βασικούς στόχους της ρωσικής χειμερινής επίθεσης που η Μόσχα ήλπιζε ότι θα έδινε νέα πνοή στην επίθεση του Φεβρουαρίου του 2022 και η οποία έχει προσφέρει μόνο μικρά εδαφικά κέρδη στα ανατολικά.

«Οι Ρώσοι έχουν μετατρέψει την Αβντιίφκα σε απόλυτο ερείπιο», δήλωσε ο Πάβλο Κιριλένκο, ο περιφερειακός κυβερνήτης του Ντονέτσκ.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η πόλη επλήγη από αεροπορική επίθεση σήμερα που κατέστρεψε πολυώροφο κτίριο.

«Ευτυχώς, δεν υπήρχαν θύματα καθώς όλοι οι κάτοικοι του κτιρίου απομακρύνθηκαν εγκαίρως», δήλωσε. «Συνολικά, περίπου 1.800 άνθρωποι παραμένουν στην Αβντιίφκα, όλοι εκ των οποίων διακινδυνεύουν τις ζωές τους κάθε μέρα».

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, το γενικό επιτελείο των Ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να εξαπολύουν επιχειρήσεις επίθεσης γύρω από την Αβντιίφκα, αλλά υφίστανται βαριές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ