ΚΟΣΜΟΣ

Σάντερς και Κλίντον σχηματίζουν ενιαίο μέτωπο κατά του Τραμπ

Σάντερς και Κλίντον σχηματίζουν ενιαίο μέτωπο κατά του Τραμπ

Η Χίλαρι Κλίντον ολοκλήρωσε επίσημα την προεδρική κούρσα την Τρίτη με μια νίκη στις προκριματικές της Κολούμπια ενώ πρώτο μέλημά της τώρα είναι να ενώσει το κόμμα.

Η Κλίντον είχε 90λεπτη κατ’ιδίαν συνάντηση με τον Μπέρνι Σάντερς με την επιδίωξη να σχηματίσουν κοινό μέτωπο απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Σάντερς αντιστάθηκε σθεναρά να υποχωρήσει και να στηρίξει επισήμως την Κλίντον, επιλέγοντας να συνεχίσει την καμπάνια του, με στόχο κυρίως να φέρει την Κλίντον κοντά στην πολιτική του ατζέντα.

Και οι δύο εκπρόσωποι των υποψηφίων περιέγραψαν την συνάντηση ως «θετική» και δήλωσαν ότι από κοινού οι δύο πολιτικοί δεσμεύθηκαν να σταματήσουν την επέλαση Τραμπ αλλά και να θέσουν στον προεκλογικό αγώνα ζητήματα όπως ο κατώτερος μισθός, η πάταξη του μαύρου χρήματος στην πολιτική, η μείωση των διδάκτρων στα κολλέγια και η πιο εύκολη πρόσβαση στην περίθαλψη.

Ο εκπρόσωπος του Σάντερς, Μάικλ Μπριγκς, δήλωσε πως στη συνάντηση έγινε «μια θετική συζήτηση σχετικά με την προσέλκυση περισσότερων ανθρώπων στην πολιτική διαδικασία αλλά και για την απειλή που αποτελεί για την χώρα ο Ντόναλντ Τραμπ».

Ο Σάντερς έχει δεσμευθεί να παραμείνει στην κούρσα των Δημοκρατικών «μέχρι την τελευταία ψήφο» στις προκριματικές της Ουάσινγκτον αν και, από την περασμένη εβδομάδα σταμάτησε να μιλά για την υποψηφιότητα αλλά επικεντρώνεται πια στη προώθηση της πολιτικής του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ