ΚΟΣΜΟΣ

Φραστική επίθεση στον Μακρόν από διαδηλωτές στην Χάγη

Φραστική επίθεση στον Μακρόν από διαδηλωτές στην Χάγη
Ο Γάλλος πρόεδρος Gonzalo Fuentes/Pool Photo via AP

Ομιλία για το μέλλον της Ευρώπης και το δικό του όραμα για την Ένωση δίνει στην Χάγη κατά την δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του στην Ολλανδία ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

Στο ισντσιτούτο Nexus μπροστά σε μαθητές, φοιτητές και πολίτες ο Γάλλος Πρόεδρος ανέλυσε πως η Ευρώπη έχει μακρά πορεία, παρελθόν αλλά και μέλλον το οποίο πρέπει να δομήσει σε ακόμη πιο στέρεες βάσεις.

Την ώρα που ο Γάλλος Πρόεδρος ανέλυε τις θέσεις του όμως και μάλιστα στα Αγγλικά από δύο διαφορετικά σημεία του εξώστη δύο ομάδες ανθρώπων άρχισαν να του επιτίθενται λεκτικά.

Ανάμεσα σε άλλα ένας νεαρός φώναξε προς τον Γάλλο Πρόεδρος «φαίνεται πως έχουμε χάσει κάτι», με τον Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας να σταματά την ομιλία του και να τον ρωτά «τι;» για να λάβει την απάντηση «την Δημοκρατία».

Η δεύτερη ομάδα αποτελούμενη από γυναίκες άπλωσε ένα μεγάλο πανό στο οποίο στα αγγλικά αναγράφει «Μακρόν ο Πρόεδρος της βίας και της καταστολής».

Μάταια ο Μακρόν προσπάθησε να συζητήσει με τους διαδηλωτές λέγοντας αρκετές φορές «θα με αφήσετε να σας απαντήσω;». Τελικώς ομάδα της ασφαλείας του Ινστιτούτου απομάκρυνε τους νεαρούς και τα πανό από την αίθουσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ