ΚΟΣΜΟΣ

Πετώντας πάνω από τον κρατήρα ενός ενεργού ηφαιστείου (video)

Πετώντας πάνω από τον κρατήρα ενός ενεργού ηφαιστείου (video)
GoPro

Για όσους θεωρούν πως το base jumping με ειδική στολή είναι ό,τι πιο ακραίο από τα extreme sports, καιρός να αναθεωρήσουν. Η Ρομπέρτα Μαντσίνο έδωσε ακόμη πιο ακραία διάσταση στον όρο.

Είναι base jumper, είναι skydiver, είναι μοντέλο αλλά, πάνω απ’όλα, είναι άφοβη: Η Ρομπέρτα Μαντσίνο (Roberta Mancino) επεχείρησε κάτι πραγματικά παράτολμο και τα κατάφερε χωρίς την παραμικρή γρατζουνιά...

Έκανε βουτιά από ελικόπτερο, από ύψος 4,5 χιλιομέτρων και με την ειδική στολή (που αντιγράφει την κίνηση του πουλιού και επιτρέπει περιορισμένη πλοήγηση σε όποιον τη φορά) πέταξε πάνω από τον κρατήρα του Βιγιαρίκα (Villarrica), του πιο ενεργού ηφαιστείου της Χιλής.

«Ήταν τρελό... Μπορούσα να νιώσω τη θερμότητα, τις δονήσεις, τις αναθυμιάσεις που εκπέμπονταν από τον κρατήρα...», έγραφε, στη συνέχεια, στο Facebook.

Η 35χρονη Ιταλίδα, που έχει φωτογραφηθεί για περιοδικά μόδας, όπως η Vogue, το Vanity Fair και το Maxim, έχει κάνει πάνω από 7000 ελεύθερες πτώσεις με κάθε τρόπο, έχει καταρρίψει πλήθος ρεκόρ και κερδίσει ουκ ολίγα βραβεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ